X

Jocul online „Blue Whale” spală creierele tinerilor. Jocul ce a împins la sinucidere 130 de adolescenți din Rusia apare și în România

de null
http://www. rferl.org/a/russia-teen-suicide-blue-whale-internet-social-media-game/28322884.html

Un tânăr de 17 ani din Codlea a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropiere. Trecuse prin multe operaţii la un picior, iar ultima îl putea însănătoşi. Familia şi prietenii nu înţeleg ce l-ar fi determinat să facă acest gest. Sunt, însă, şi voci care susţin că ar fi victima unui joc sinistru de pe internet. Un adevărat fenomen care a pornit din Rusia şi în plasa căruia au intrat sute de tineri. Mulţi dintre ei s-au sinucis.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu zâmbetul pe buze, ca de obicei, Tudor i-a spus mamei că pleacă la piscină. Şi-a luat rucsacul şi a ieşit din casă. A sunat-o din nou pe femeie să-i spună că revine în scurt timp, însă a ales drumul pădurii din localitate. Era singurul copil al familiei şi se născuse cu o problemă de sănătate. A trecut prin multe operaţii şi, ca să îl ajute, tatăl lui muncea în Germania.

Un anturaj ciudat i-ar fi dat târcoale băiatului în ultima perioadă, susţin unii dintre apropiaţi.

O altă ipoteză şocantă, neconfirmată încă, este vehiculată de tineri din Codlea pe reţelele de socializare. Aceştia au discutat despre faptul că adolescentul ar fi putut să joace aşa-numitul Blue Whale (Balena Albastră), un joc sinistru de pe internet, căruia i-ar fi căzut pradă sute de tineri din alte ţări. Anul trecut, în Rusia, s-au sinucis 150 de copii.

Dacă te înscrii în joc, cineva îţi devine stăpân pentru un anumit număr de zile şi trebuie obligatoriu să respecţi misiunile pe care ţi le dă acesta. Prietenii tânărului din Codlea nu cred că acesta a fost atras într-un astfel de joc. Nici procurorii nu au indicii, deocamdată, în acest sens.

Psihologii spun că în perioada adolescenţei mulţi tineri au probleme de ataşament şi simt nevoia de apartenenţă la un grup. Astfel, pot fi atraşi de persoane care să-i manipuleze uşor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button