Vitamina C este un remediu puternic pentru vindecarea inimii, mai ales după operație

Mar 5, 2017 2760 1 http://bit.ly/2qHG9cb

(Natural News) Fibrilația atrială (FA.) este cel mai întâlnit tip de aritmie care poate fi declanșată de diverse evenimente stresante. În jur de 30% din oamenii care au suferit  o intervenție chirurgicală cardiacă suferă din cauza fibrilației atriale post-operatorii. Există foarte multe medicamente disponibile pentru a trata această stare; cu toate acestea ele vin cu o serie de efecte adverse , cum ar fi creșterea în greutate, oboseală extremă, probleme de respirație și dureri în piept.

Un nou studiu, publicat în revista BMC Cardiovascular Disorders (eng. Tulburări cardiovasculare BMC), a constatat că administrarea de suplimente cu vitamina C după operația de inimă poate reduce riscul de fibrilație atrială cu până la 73% la pacienții cu risc crescut,  fără a avea efecte secundare. Mai mult, oamenii de știință finlandezi au arătat că administrarea intravenoasă de vitamina C reduce semnificativ  zilele de spitalizare.

Oamenii cu fibrilație atrială au un ritm al inimii anormal, caracterizat prin bătăi ale inimii rapide și neregulate care creșc șansele de a suferi un cheag de sânge, accident vascular cerebral, insuficiență sau alte complicații ale inimii.

În timpul fibrilației atriale, camerele superioare ale inimii (atriile) bat într-un ritm foarte rapid, neregulat și haotic. Camerele inferioare ale inimii, numite și ventricule, de asemenea au bătăi neregulate, și lipsite de coordonare cu camerele superioare. Cu bătăi ale inimi rapide și neregulate, pacienții deseori se confruntă cu palpitații, dificultăți în a respira și slăbiciune. Fibrilațiile pot apărea și dispărea, dar pentru anumite persoane acestea nu dispar și pacienții necesită tratament de urgență.

Dr. Glenn Rothfeld, care nu a fost implicat în studiu, a declarat că există unele dovezi circumstanțiale care leagă fibrilațiile atriale de stres oxidativ și inflamație. Aceste dovezi i-au făcut pe oamenii de știință din toată lumea să se întrebe dacă un puternic antioxidant cum ar fi vitamina C ar putea ajuta la prevenirea acestei maladii.

Rolul vitaminei C în prevenția fibrilației atriale după operație

Echipa de cercetare de la Universitatea și Spitalul din Helsinki, Finlanda, a analizat 14 studii clinice aleatorii care implică 2.006 pacienți care au suferit o intervenție chirurgicală cardiacă. Un alt studiu care a investigat recurența fibrilației atriale după o cardioversie de succes a fost, de asemenea, inclusă în revizuire.

Studiul, condus de Harri Hemilä de la Universitatea din Helsinki, și Timo Suonsyrjä de la Spitalul Central, Universitatea din Helsinki, a concluzionat că suplimentarea cu vitamina C administrată oral a redus incidența fibrilațillor atriale postoperatorii cu 73 %, în timp ce administrarea intravenoasă a scăzut apariția numai cu 36 %. Dimpotrivă, administrarea intravenoasă a redus semnificativ spitalizarea cu 16 %, sau 1,5 zile, comparativ cu doar 7 procente, sau 0,4 zile, când vitamina C a fost administrată pe cale orală.

(Află mai multe informații despre prevenirea problemelor cardiace pe Heart.news.)

Cu toate acestea, echipa a observat că efectul protector cardiac pare să fie specific țării. Când datele de cercetare au fost împărțite pe criterii geografic, socio-economice și demografice, rezultatele au indicat faptul că vitamina C, a avut un efect protector puternic doar în țările mai puțin bogate din afara Statelor Unite.

„Vitamina C este un nutrient esențial și sigur care are un preț redus. Având în vedere dovezile consistente din țările mai puțin bogate, vitamina C ar putea fi administrată la pacientii cu intervenții chirurgicale cardiace”, spun medicii Hemilä și Suonsyrjä.

Privind spre viitor, echipa a spus că mai multe cercetări ar trebui efectuate pentru a găsi protocoale optime pentru administrarea acesteia și de a determina care pacienți pot beneficia de un tratament cu vitamina C. Ei au adăugat că nu există nici un motiv pentru o analiză viitoare a altor pacienți în țările bogate. Cu toate acestea, o analiză asupra efectelor vitaminei C pentru pacienții care au un nivel scăzut documentat de vitamina C, în țările mai bogate, cum ar fi SUA, ar putea să merite.

traducere pentru OrtodoxINFO de Răzvan

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Vitamina C este un remediu puternic pentru vindecarea inimii, mai ales după operație”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Dana
    # 9 martie 2017 at 9:30

    Iata si parerea doctorului Linus Pauling, laureat al premiului Nobel, cel mai renumit om de știință al vremii sale-

    https://infoalert.ro/2015/12/22/de-ce-tin-ascuns-medicii-faptul-ca-bolile-de-inima-se-trateaza-cu-o-cura-puternica-cu-vitamina-c/

    testata cu succes de mama mea cardiaca veche.

Scrie un comentariu

Scroll Up