Departamentul de Stat SUA: În România ”discriminarea socială sistematică a romilor le-a afectat accesul adecvat la educaţie, locuinţe, îngrijiri de sănătate şi angajare”

Mar 5, 2017 1656 2 http://bit.ly/2qEj9Lf

Imagini pentru palatele tiganilor din romania

Romi discriminati si cocioabele lor amarateRomânia este criticată din nou, în al 41-lea Raport cu privire la practicile în domeniul drepturilor omului din 2016, întocmit de Departamentul de Stat, pentru ”probleme majore” în domeniul drepturilor omului precum maltrarea şi hărţuirea unor deţinuţi şi romi de către poliţie şi jandarmerie, iar diplomaţia americană notează că, în pofida eforturilor Guvernului, corupţia a rămas o ”problemă generalizată”.

Alegerile parlamentare din 2016 au fost considerate de către observatori libere şi corecte şi fără nereguli, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2014, când observatorii au semnalat nereguli, între care un număr insuficient de secţii de votare în străinătate, pentru o diasporă importantă, se arată în raport.

Potrivit documentului, discriminarea romilor continuă să fie o problemă majoră în România.

”Discriminarea socială sistematică a romilor le-a afectat accesul adecvat la educaţie, locuinţe, îngrijiri de sănătate şi angajare”, apreciază Departamentul de Stat.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Departamentul de Stat SUA: În România ”discriminarea socială sistematică a romilor le-a afectat accesul adecvat la educaţie, locuinţe, îngrijiri de sănătate şi angajare””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Metatron
  # 5 martie 2017 at 22:58

  Eu am o idee, sa i dam la americani , daca i vor, pana la urma criticile astea lor, nu pot fi trecute la categoria amestecarea in treburile altui stat, lucru interzis de constitutie?Prea le place la astia din alte tari sa ne de-a lectii de parca la ei nu exista boschetarii, hotii, criminali si alte scursuri, cand o sa eradice la ei aceste plagi sangerande , sa de-a lectii, pana atunci NUUUUUUUUUUUUU.

 2. Cosmin
  # 7 martie 2017 at 0:08

  Propun sa-i ia americanii pe toti tiganii la ei si sa ne arate ei cum ar trebui sa facem.

  In alta ordine de idei, in Spania, tiganii chefuiesc in restaurante si se tireaza fara sa achite nota de plata, iar mass media se spune ca sunt romani. Interesant fenomenul acesta de metamorfozare a tiganilor in romani. Asta cum se numeste?

Scrie un comentariu

Scroll Up