X

Departamentul de Stat SUA: În România ”discriminarea socială sistematică a romilor le-a afectat accesul adecvat la educaţie, locuinţe, îngrijiri de sănătate şi angajare”

de null

Imagini pentru palatele tiganilor din romania

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Romi discriminati si cocioabele lor amarateRomânia este criticată din nou, în al 41-lea Raport cu privire la practicile în domeniul drepturilor omului din 2016, întocmit de Departamentul de Stat, pentru ”probleme majore” în domeniul drepturilor omului precum maltrarea şi hărţuirea unor deţinuţi şi romi de către poliţie şi jandarmerie, iar diplomaţia americană notează că, în pofida eforturilor Guvernului, corupţia a rămas o ”problemă generalizată”.

Alegerile parlamentare din 2016 au fost considerate de către observatori libere şi corecte şi fără nereguli, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2014, când observatorii au semnalat nereguli, între care un număr insuficient de secţii de votare în străinătate, pentru o diasporă importantă, se arată în raport.

Potrivit documentului, discriminarea romilor continuă să fie o problemă majoră în România.

”Discriminarea socială sistematică a romilor le-a afectat accesul adecvat la educaţie, locuinţe, îngrijiri de sănătate şi angajare”, apreciază Departamentul de Stat.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Eu am o idee, sa i dam la americani , daca i vor, pana la urma criticile astea lor, nu pot fi trecute la categoria amestecarea in treburile altui stat, lucru interzis de constitutie?Prea le place la astia din alte tari sa ne de-a lectii de parca la ei nu exista boschetarii, hotii, criminali si alte scursuri, cand o sa eradice la ei aceste plagi sangerande , sa de-a lectii, pana atunci NUUUUUUUUUUUUU.

  2. Propun sa-i ia americanii pe toti tiganii la ei si sa ne arate ei cum ar trebui sa facem.

    In alta ordine de idei, in Spania, tiganii chefuiesc in restaurante si se tireaza fara sa achite nota de plata, iar mass media se spune ca sunt romani. Interesant fenomenul acesta de metamorfozare a tiganilor in romani. Asta cum se numeste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button