CURSA ÎNARMĂRII: China MĂREȘTE bugetul pentru ARMATĂ cu 7%, după aceeași decizie a SUA

Mar 4, 2017 1741 3 http://bit.ly/2H9Ht2V

armata china

Cheltuielile pentru aparare ale Chinei vor creste cu aproximativ 7% in 2017, a anuntat Beijing-ul relateaza Reuters.

Anuntul Beijingului a venit la cateva zile dupa apelul presedintelui american, Donald Trump, de a majora masiv (cu aproape 10%) chletuielile militare ale Statelor Unite, cele mai mari din lume. Majorarea din bugetul Chinei reprezinta o stabilizare dupa cresterea de anul trecut care a ridicat bugetul militar oficial la 954 de miliarde de yuani (132 de miliarde de euro), relateaza Reuters.

Analisti din Asia si Occident sunt de parere ca in realitate cheltuielile armatei chineze sunt mult mai importante. Bugetul militar al Beijingului este observat cu atentie de vecinii sai asiatici, in special din cauza afirmarii pretentiilor sale teritoriale in Marea Chinei de Sud.

„In ultimii zece ani au avut loc numeroase conflicte si razboaie in lume, care au provocat nenumarati morti si raniti (…) Care dintre acestea au fost facute de China?”, a declarat purtatoarea de cuvant a parlamentului de la Beijing. „China nu a intervenit in nicio tara”, a mai spus ea.

Daca Beijingul si-a marit de zece ori bugetul pentru aparare in 15 ani, se afla, totusi, cu mult in spatele Statelor Unite. Armata americana beneficiaza de 604,5 miliarde de dolari (575 de miliarde de euro), potrivit Institutului international pentru studii strategice (ISIS).

Armata chineza, ale carei trupe au fost reduse la jumatate din anii 1980, ramane prima din lume ca efective (doua milioane de militari), fara a lua in calcul NATO.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “CURSA ÎNARMĂRII: China MĂREȘTE bugetul pentru ARMATĂ cu 7%, după aceeași decizie a SUA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Metatron
  # 4 martie 2017 at 17:01

  China a declarat ca are 200 de milioane de soldati, cu veterani cu tot, acum activi nu am habar cat are, dar sunt mai eficienti decat americani, de america e numai lauda, sunt dator vanduti la chinezi, sistemul lor economic sta sa colapsezeze si multe alte probleme.
  Potentialul Chinei e mult peste SUA , toate fabricile lumii sunt in china, acolo e si personal calificat.

 2. Mihai
  # 4 martie 2017 at 20:28

  Da dar un lucru multi văd că il ignora și anume ponderea chinezilor in s.u.a, care nu este de neglijat și este de ordinul milioanelor

 3. Metatron
  # 5 martie 2017 at 23:04

  Corect Mihai, dar acele milioane de chinezi din SUA , sunt civili, deci nu sunt o problema pentru US, cea mai mare problema a US acum sunt calamitatile care sunt fara numar si se intensifica , nu scad de loc.

Scrie un comentariu

Scroll Up