În planul lui Trump există și un posibil atac împotriva Coreei de Nord

Mar 2, 2017 1215 1 goo.gl/uD75j8

https://cdn.rt.com/files/2017.03/original/58b678f7c36188e7538b45da.jpg

Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenții militare cu scopul de a pune capăt amenințării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediția de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

Președintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-și asigura aliații din regiune, îngrijorați de evoluțiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susțin de decenii politica americană în Asia.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică și în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două saptămâni, unii analiști se așteaptă la o schimbare în politica americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiune. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

Oficiali chinezi și nord-coreeni poartă negocieri la Beijing, în cadrul primei reuniuni la nivel înalt, cunoscute din ultimul an, în contextul în care Beijingul și-a redus recent importurile de cărbune din Coreea de Nord.

Oficiali americani au subliniat asupra eventualei dimensiuni militare a acestei strategii emergente, în cadrul unor discuții cu aliați, potrivit unor persoane la curent cu aceste discuții citate de ziar. În cursul întâlnirii de două zile a premierului japonez Shinzo Abe cu Trump, din februarie, oficiali americani au declarat în mai multe rânduri că toate opțiunile sunt avute în vedere în ceea ce privește gestionarea situației din Coreea de Nord, potrivit unei surse la curent cu aceste discuții.

Japonia a fost informată că aceste opțiuni includ posibilitatea unui atac militar american împotriva Coreei de Nord, în cazul în care Phenianul se pregătește să testeze o rachetă de tip ICBM, a declarat această sursă. Partea japoneză a catalogat acest scenariu ca „îngrijorător”, potrivit sursei citate de WSJ.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “În planul lui Trump există și un posibil atac împotriva Coreei de Nord”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Metatron
    # 2 martie 2017 at 19:20

    Americani sunt vai steau lor, acum la ora actuala, i-a luat mama natura la tinta, americani sunt out din joc.

Scrie un comentariu