În planul lui Trump există și un posibil atac împotriva Coreei de Nord

Mar 2, 2017 1437 1 http://bit.ly/2qExcAq

https://cdn.rt.com/files/2017.03/original/58b678f7c36188e7538b45da.jpg

Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenții militare cu scopul de a pune capăt amenințării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediția de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

Președintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-și asigura aliații din regiune, îngrijorați de evoluțiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susțin de decenii politica americană în Asia.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică și în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două saptămâni, unii analiști se așteaptă la o schimbare în politica americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiune. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

Oficiali chinezi și nord-coreeni poartă negocieri la Beijing, în cadrul primei reuniuni la nivel înalt, cunoscute din ultimul an, în contextul în care Beijingul și-a redus recent importurile de cărbune din Coreea de Nord.

Oficiali americani au subliniat asupra eventualei dimensiuni militare a acestei strategii emergente, în cadrul unor discuții cu aliați, potrivit unor persoane la curent cu aceste discuții citate de ziar. În cursul întâlnirii de două zile a premierului japonez Shinzo Abe cu Trump, din februarie, oficiali americani au declarat în mai multe rânduri că toate opțiunile sunt avute în vedere în ceea ce privește gestionarea situației din Coreea de Nord, potrivit unei surse la curent cu aceste discuții.

Japonia a fost informată că aceste opțiuni includ posibilitatea unui atac militar american împotriva Coreei de Nord, în cazul în care Phenianul se pregătește să testeze o rachetă de tip ICBM, a declarat această sursă. Partea japoneză a catalogat acest scenariu ca „îngrijorător”, potrivit sursei citate de WSJ.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “În planul lui Trump există și un posibil atac împotriva Coreei de Nord”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Metatron
    # 2 martie 2017 at 19:20

    Americani sunt vai steau lor, acum la ora actuala, i-a luat mama natura la tinta, americani sunt out din joc.

Scrie un comentariu

Scroll Up