X

Se cere jertfa! 20 de persoane rănite după ce un car alegoric a intrat în petrecăreţii de la carnavalul din Rio de Janeiro din Brazilia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autorităţile braziliene au anunţat că cel puţin 20 de persoane au fost rănite, dintre care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, după ce un car alegoric a intrat în petrecăreţii care participau la Carnavalul de la Rio de Janeiro, transmite DPA. 

De asemenea, cel puţin trei persoane s-au ales cu fracturi şi un bărbat este în stare gravă, după ce a fost strivit între o barieră de securitate şi carul alegoric implicat în incident.

Potrivit primelor informaţii, acest accident a avut loc chiar la începutul principalei parade de samba, cunoscută drept Sambadromo, iar carul alegoric care a intrat în mulţime aparţine şcolii de samba Paraiso do Tuiuti.

Iniţial, autorităţile au oprit parada pentru a permite accesul pompierilor şi a paramedicilor în zonă, dar organizatorii au decis să continue Sambadromo.

Carul alegoric implict în incident a fost predat poliţiei din Rio de Janeiro.

În fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 şcolii de samba se întrec pe străzile metropolei braziliene pentru a obţine titlul de cea mai bună şcoală de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Considerat un ,,demn” continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii (sarbatori dealtfel pagane), istoria Carnavalului din Rio începe în jurul anilor 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea întrării în postul Paştelui. Era inclusiv un festin alimentar, având în vedere că, odată început postul, carnea trebuia evitată. De altfel, se pare că însuşi termenul ”carnaval” provine din ”carnevale”, care însemna ”fără carne”, semnificând, în sens larg, detaşarea de plăcerile trupeşti. Astfel, carnavalul era evenimentul care anunta  intrarea în post.

In mod ironic aceasta sarbatoare se transforma defapt intr-o imagine a desfraului, care insereaza in desfasurarea evenimentului si simboluri religioase precum Fecioara Maria, calugarite sau cardinali. Aduce deci, mai mult cu o sarbatoare satanista de profanare a celor sfinte.

Si pentru ca la origine este o sarbatoare inchinata unei zeitati pagane, nu ne miram ca exista astfel de incidente soldate cu victime. Zeitatile sau Dumnezeii Neamurilor care nu sunt altceva decat diavoli, cer jertfa omeneasca.

Sa ne amintim spre exemplu, de clubul Colectiv care gazduise cu cateva luni inainte de incendiu European Satanist Tour, sau de pelerinajul din 2015 de la Mecca in care au fost mai mult de 717 morti si peste 800 de raniti.

Pentru a-si lua jertfele se pare ca diavolului ii plac multimile de oameni pe care le poate secera dintr-o lovitura.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE