X

Protest în Chișinău: Comercianții refuză folosirea în piață a aparatelor de casă

de null
http://www.realitatea.md/-foto-video–comerciantii-de-la-piata-centrala-au-protestat-in-fata-parlamentului–vor-sa-munceasca-fara-aparat-de-casa-si-sa-nu-emita-bonuri_53119.html

Un grup de comercianţi a pichetat luni, 27 februarie, clădirea Parlamentului. Protestatarii au declarat că, în condiţiile în care muncesc, nu au cum să folosească aparatele de casă şi cer să fie ridicată această obligaţie, transmite IPN.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Aparat de casă NU!” –  a fost lozinca pe care grupul de protestatari a scandat-o în faţa legislativului. Comercianţii îşi doresc ca obligativitatea aparatului de casă să fie exclusă din legislaţie şi, eventual, înlocuită cu o anumită taxă, pe care aceştia spun că sunt gata să o plătească. Una dintre protestatare a spus că vinde carne într-o hală de la Piaţa Centrală şi nu are cum folosi aparat de casă, inclusiv pentru că preţurile la piaţă oscilează.

„Noi nu le cerem (autorităţilor, n.r.) condiţii de trai, dar le cerem să nu ne pună acest aparat în gât. Pe un metru pătrat este imposibil să lucrezi cu el. Nu avem preţuri stabile, omul se târguieşte şi e concurenţă, pentru că nu e ca la magazin”, a spus comercianta.

Comercianţii spun că se creează impresia că autorităţile au decis să recupereze din contul amenzilor care le sunt aplicate miliardul furat din sistemul bancar. Aceştia au mai spus că dacă demnitarii ar veni măcar pentru o zi să vadă cum e să munceşti în locul lor, probabil i-ar înţelege şi le-ar crea condiţii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button