X

RĂZBOI GLOBAL ÎMPOTRIVA BANILOR CASH: Și TAIWAN intenționează să interzică achizițiile în numerar de proprietăți și bunuri de lux

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Virusul canceros de distrugere a libertății, prin interzicerea banilor cash la nivel mondial – în numele luptei împotriva terorismului – a ajuns în Taiwan în această săptămână.  În scopul “prevenirii spălării de bani”, Taiwan poate interzice achizițiile în numerar de proprietăți și bunuri de lux, raportează secțiunea economică a publicației Taipei Daily News, citând un oficial neidentificat de la Ministerul Justiției.

După cum am menționat anterior, Războiul împotriva banilor Cash nu doar pur și simplu continuă, acesta se intensifică.

A început în Occident, cu încălcări relativ minore asupra dreptului nostru de a utiliza moneda propriei noastre națiuni. Războiul s-a mutat acum în India, a fost lansat radical în sus, și impus forțat unei populații de 1,2 miliarde de oameni, în cazul în care 68% din tranzacții au fost efectuate cu numerar. Și acum, după cum relatează Economic Daily News (prin Google Translate), s-a instalat în Taiwan …

Cu scopul de a consolida prevenirea și combaterea spălării banilor, Ministerul Justiției din  Taiwan intenționează să promoveze tranzacțiile fără numerar pe scară largă. Primul val poate viza  imobiliare, mașini de lux și tranzacții de bijuterii.

În conformitate cu prevederile legii de control al spălării de bani, care controlează în prezent utilizarea instrumentelor de plată în numerar, Ministerul Justiției va discuta planul cu alte autorități de reglementare, în a doua jumătate a anului.

Odată finalizat, pentru vânzarea de bunuri imobiliare, mașini și bijuterii nu va fi posibilă utilizarea de numerar; doar instrumentele de plată fără numerar vor fi permise, cum ar fi carduri de credit, carduri financiare, cecuri, plăți electronice sau remitențe.

Reglementările în vigoare impun ținerea evidențelor și raportarea oricărei tranzacții în numerar de peste 500.000 de yuani (în jur de 72.000 de dolari), cu nici o limită cu privire la suma de bani care poate fi utilizată.

În ceea ce privește dacă un prag inferior va fi stabilit, nu este clar; dar din indicații, pentru vânzarea de bunuri imobiliare, mașini de lux sau de bijuterii pragul va fi zero – și vor fi permise numai tranzacțiile non-numerar.

Oficialii au declarat că, în plus față de modificările de concept pentru marea majoritate a afacerilor obișnuite, oamenii nu ar trebui să fie afectați, dar pentru unele afaceri cu probleme de credit, care nu pot aplica pentru un card de credit sau cont bancar, acesta a admis că noua lege poate provoca neplăceri.

Desigur, scuza pentru toate aceste interdicții ale banilor cash este simplă –

Datele interne ale Ministerul Justiției arată grupurile infracționale dețin active deosebit de consistente în aur, diamante, și imobiliare. Tranzacțiile imobiliare sunt considerate tranzacții cu risc ridicat de spălare a banilor.

Așa cum am menționat anterior, pe față, acest “război împotriva banilor cash” miroase a teorie a conspirației, dar cu siguranță, toate guvernele vor beneficia de pe urma acestui control și probabil ar ajunge pe linia de plutire. De fapt, s-ar putea dovedi a fi singura cale de ieșire din problemele lor economice actuale.

Acestea fiind zise, cum se va proceda de acum încolo? Iată cum am descris aproximativ Faza I:

  • Asocierea liberei circulații a numerarului cu terorismul (crearea conștiinței că orice operațiune cu sume mari sugerează activități infracționale.);
  • Stabilirea unei limite superioare cu privire la suma de bani care poate fi folosită fără a raporta într-o anumită agenție guvernamentală de cercetare;
  • În mod periodic aceste limite se vor micșora;
  • Obișnuirea populației de a face toate achizițiile, fie mici sau mari, prin intermediul unui card bancar;
  • Crearea unei conștiințe că simpla deținere de numerar este suspectă, din moment ce nu mai este “necesar”.

Când am scris prima dată pe această temă, au existat critici considerabile în ceea ce privește posibilitatea ca un astfel de program să fie încercat vreodată și să reușească. Si, în urma analizelor, era atât de orwellian că a fost privit ca o idee trăsnită. Dar, din acel moment, programul a fost în curs de dezvoltare extrem de rapid. În ultimele șase luni singur, a devenit atât de vizibil încât a atras chiar și un nume – “Războiul âmpotriva banilor Cash”.

Trimiterile din mass-media au fost făcute la grupurile teroriste care finanțează atacurile lor cu numerar. Zeci de țări au introdus limite privind sumele maxime de bani care pot fi deplasate fără raportare. Unii, în special în Franța, au început deja s scadă limitele lor. Băncile din unele țări, în special în Suedia, tratează deja toate tranzacțiile în numerar ca fiind suspecte. Teoretica faza I despre care am vorbit anterior este acum în plin curs de desfășurare.

Se pare că Taiwan se alătură restului lumii în acest război împotriva banilor. Există trei jucători majori implicați în războiul împotriva numerarului:

  1. Inițiatorii

Cine? Guvernele, băncile centrale.

De ce? Eliminarea numerarului va face mai ușor de urmărit toate tipurile de tranzacții – inclusiv cele făcute de infractori.

  1. Dușmanul

Cine? Criminali, teroriști.

De ce? Teancurile mari de bancnote fac tranzacțiile ilegale mai ușor de efectuat, și anonimatul crește.

  1. Ținta shimbului de focuri

Cine? Cetăţenii.

De ce? Eliminarea fizică și coercitivă a numerarului va avea potențiale repercusiuni asupra economiei și a libertăților sociale.

Focurile de armă trase de guverne în războiul împotriva numerarului ar putea implica mai multe accidente neprevăzute:

  1. Confidențialitate
  • Tranzacțiile fără numerar ar include întotdeauna un intermediar sau terț.
  • Un acces sporit al guvernului la tranzacții personale și înregistrări.
  • Anumite tipuri de tranzacții (jocuri de noroc, etc.) pot fi blocate sau înghețate de către guverne.
  • Valuta criptată descentralizată ar putea fi o alternativă pentru astfel de tranzacții
  1. Economii
  • Cei care econoisesc nu ar mai putea avea libertatea individuală de a stoca avere “în afara” sistemului.
  • Eliminarea de numerar face ratele dobânzilor negative (NIRP) o opțiune fezabilă pentru factorii de decizie politică.
  • O societate fără cash înseamnă, de asemenea, că toți cei care economisesc vor fi “vânați” pentru scenariile de a face economii în bancă.
  • Cei care economisesc ar avea abilități limitate de a reacționa la evenimente monetare extreme, cum ar fi deflația sau inflația.
  1. Drepturile omului
  • Demonetizarea rapidă a încălcat drepturile oamenilor la viață și hrană;
  • În India, eliminarea bancnotelor de 500 și 1.000 de rupii a cauzat mai multe tragedii umane, inclusiv pacienți cărora le-a fost negat tratamentul negat și persoane care au rămas în imposibilitatea de a-și procura hrana.
  • Demonetizarea afectează, de asemenea, oamenii și întreprinderile mici, care au mijloace de subzistență în sectoarele informale ale economiei.
  1. Securitatea cibernetică
  • Cu toate bogățiile stocate digital, riscul potențial și impactul criminalității informatice e în creștere.
  • Hacking-ul sau furtul de identitate ar putea distruge economiile întregului popor.
  • Costul de breșe de date on-line este deja de așteptat să ajungă la 2,1 trilioane de dolari până în 2019, potrivit Juniper Research.

Această problemă s-a extins mai repede decât am anticipat. În mod evident, guvernele care îl forțează să aibă loc se situează în afara timpului. Nu poate exista decât un singur motiv pentru care ei ar grăbi un program căruia în mod normal, i s-ar fi dat mai mult timp pentru ca oamenii să îl accepte, și de-asta ei prevăd un accident care ar putea avea loc înainte de a iniția Faza a II-a programului în curs de desfășurare.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button