X

Hackerii ucraineni au făcut public proiectul „Moldova nu este România”

de null

foto simbol,

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Hackerii ucraineni au spart computerul cetățeanului belarus, Oleksandr Usovski, care a fost implicat activ în organizarea acțiunilor anti-ucrainene în Polonia și alte țări din Europa de Est. Printre fișierele găsite în computer se numără două documente cu denumirile: Proiectul Moldova nu este România și Proiectul Ucraina nu este UE, transmite Agora cu referire la UNIAN.

Unul dintre autorii Proiectului „Moldova nu este România” este Skorikov Ivan, consilierul lui Konstantin Zatulin.

Obiectivele declarate care urmau a fi atinse erau:
– Crearea unei comunități de bloggeri cu viziuni patriotice care operează în diferite medii virtuale cu scopul realizării unor sarcini informațional-propagandistice de apărare a suveranității Republicii Moldova ca a unui stat pro-rus orientat spre Uniunea Economică Euroasiatică.

Termenul de patriotism în acest context înseamnă identitatea politică moldovenească contrară procesului de integrare europeană și vectorului unionist. Este important de a forma o viziune potrivit căreia identitatea moldovenească este indisolubil legată de imaginea Moldovei ca a unui stat eurasiatic și, prin urmare, pro-rus.

Grupul țintă al proiectului sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, care, potrivit statisticilor, petrec pe Internet, în medie 6,6 ore pe zi și accesează în jur de 1307 de pagini electronice pe săptămână. De asemenea, utilizatorii activi pe Internet cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 ani, interesați de politică și viața publică.

Potrivit autorilor, sprijinul pentru realizarea proiectului ar putea oferi următorii aliați ideologici: „Partidul Socialiștilor” în frunte cu Igor Dodon, „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi, Mitropolia Moldovei și activiștii credincioși, bloggeri și activiști, ideologic apropiați, autoritățile și organizațiile din Găgăuzia, etc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button