X

La nivel mondial, lipsa de credință și rugăciune duce la creșterea numărului de persoane care suferă de depresie

de null
https://www.theodysseyonline.com/yes-have-depression-no-will-not-let-it-affect-me

Numărul persoanelor la nivel global care suferă de depresie a crescut cu 18% în ultima decadă, ajungând la 322 de milioane, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată, aceasta a cerut o mai mare atenție asupra grupurilor de mare risc, relatează DPA și Reuters.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Creșterea înregistrată în perioada 2005-2015 a fost provocată atât de creșterea populația planetei dar și de creșterea speranței de viață, conform agenției ONU privind sănătatea. Riscul apariției depresiei devine mai mare în ultimele perioade ale vieții.

În timp ce 5,1% dintre femei și 3,6% dintre bărbați sunt depresivi în medie, ratele în rândul persoanelor în vârstă cresc la peste 7,5% pentru femei și 5,5% pentru bărbați.

Totuși, persoanele în vârstă nu reprezintă singurul grup care necesită atenție sporită, potrivit OMS.

Trebuie întreprinse măsuri și în ce privește tinerii și femeile însărcinate sau cele care au născut, a declarat reporterilor la Geneva autorul studiului, Dr. Dan Chisholm, din cadrul Departamentului pentru Sănătate mentală al OMS.

În timp ce presiunea socială crește asupra copiilor, profesorii și consilierii psihologi ar trebui să-i învețe pe aceștia abilitățile necesare prin care ei să se poată proteja în viață în timpul apariției unei depresii, mai spune Dan Chisholm.

„Consecințele acestei afecțiuni sunt uriașe în ce privește afectarea stării de sănătate”, se mai precizează în raportul OMS.

Pierderile economice globale legate de depresie depășesc 1 trilion de dolari anual. Acestea sunt legate de scăderea productivității din cauza apatiei care conduce la inabilitatea de a munci sau de a te descurca în viața de zi cu zi.

„Depresia este cea mai importantă cauză ce produce dizabilități în lume, în acest moment”, a subliniat Dr. Dan Chisholm.

Riscurile de a deveni depresiv sunt intensificate de: sărăcie, lipsa locului de muncă, pierderea persoanei iubite, boli fizice și abuzul de droguri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Romanii sunt cei mai fericiti din Europa, ocupăm ultimul loc la depresie!
    7% din populaţia UE a raportat că suferă de depresie cronică si doar 1,5% dintre romani sustin ca sufera de depresie!
    Insa, specialişti în sănătate mintală atrag atenţia că unul din patru români are o problemă de sănătate mintală.
    https://www.dcmedical.ro/depresia-in-romania-statistici-surprinzatoare_604800.html
    https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ne-este-rusine-sa-ne-recunoastem-tristetea-si-neimplinirile.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button