X

Ghinion, Iohannis a pierdut casa din Sibiu

de null
Foto: http://media. obiectiv.info/image/201501/full/iohannis-mfx_53294000.jpg

Klaus Iohannis si sotia sa au pierdut irevocabil casa din centrul Sibiului .

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, dupa ce Curtea de Apel Pitesti le-a respins irevocabil contestatia in anulare la decizia Curtii de Apel Brasov.

In plus, cei doi trebuie sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre intimatii din proces. ”Respinge contestatia in anulare. Obliga contestatorii la plata cheltuielilor de judecata in suma de 1.700 lei catre intimata Antonescu Elisabeta si 1.700 lei catre intimatii Oarga Ioan, Oarga Ioan Adrian, Oarga Steluta Ancuta. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica azi 22.02.2017”, este solutia Curtii de Apel Pitesti, publicata, miercuri dupa-amiaza, pe portalul instantelor de judecata din judetul Arges.

Presedintele Klaus Iohannis respecta deciziile instantelor de judecata si s-a conformat deciziei instantei inca din noiembrie 2015, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a repins contestatia in anulare facuta de catre Klaus si Carmen Iohannis, in privinta imobilului din centrul municipiului Sibiu.

La termenul din 15 februarie, Curtea de Apel Pitesti a amanat pentru 22 februarie pronuntarea in procesul in care sotii Iohannis au contestat decizia Curtii de Apel Brasov prin care pierd casa din centrul municipiului Sibiu.

La termenul din 18 ianuarie, avocatul presedintelui si al sotiei acestuia a cerut amanarea sau suspendarea cauzei, pana la clarificarea situatiei privind mostenitorii Gerogetei Lazurca, insa magistratii au respins cererea. De la inceputul procesului la instanta din Pitesti, in iunie 2016, dosarul a fost amanat de trei ori.
Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, se judeca la Curtea de Apel Pitesti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta suprema a admis atunci o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. In urma articolelor aparute in presa, Carmen si Klaus Iohannis sustineau ca, pe plan local, s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natura a afecta, cel putin la nivel de aparenta, impartialitatea judecatorilor.

Carmen si Klaus Iohannis au depus o contestatie in anulare dupa ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.
Pe 16 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut o casa in Sibiu, punctand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu. Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora, averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat, fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept a lui Nicolae Bastea.

Foto: http://clubseo.info/wp-content/uploads/2016/10/Casele-lui-Klaus-Iohannis.jpg

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Intebarea este cine a incasat chiria de doi ani incoace de la Banca Raiffeisen, de cand a pierdut familia Iohannis casa definitiv si irevocabil, contractul de inchiriere expirand in urma cu trei saptamani !?

Foto: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16830752_1607374882608573_6812384642214030805_n.jpg?oh=bf138815b727e200b666f878b148c0a3&oe=59330024

Sa ne amintim ce zicea Iohannis in data de 27.10.2016:

 ,,Eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată urmărit penal, în nicio calitate. Această coaliție anti-justiție formată din penali celebri încearcă să se spele aruncând așa ceva în spațiul public. Nu am avut probleme, cei cu dosare nu au ce căuta în vârful politicii”.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button