X

Germania a obținut un surplus bugetar record în 2016, din care 50% va fi destinat REFUGIAȚILOR

de null
Germania a strans mai multi bani decat cheltuieste. Ce vrea sa faca cea mai mare economie a Europei cu excedentul bugetar record inregistrat din 2016
Frankfurt, Germania
Germania a obtinut un surplus bugetar record in 2016, datorita cresterii veniturilor fiscale, a ratei mari de ocupare a fortei de munca si a costului scazut al datoriilor, creand conditiile pentru un avans economic solid in 2017, sustinut de cheltuielile statului si ale populatiei, transmite Reuters, preluata de News.ro.
Surplusul a creat un buffer fiscal urias intr-o perioada in care autoritatile lucreaza la cazarea si integrarea a sute de mii de imigranti.
Date statistice separate arata ca cheltuielile mai ridicate ale statului au contribuit la accelerarea cresterii economice de anul trecut la 1,9%.
Potrivit legii bugetului, 7,7 miliarde de euro din acest surplus vor merge intr-un fond destinat refugiatilor.
Cresterea economica din 2016 a fost cea mai rapida din ultimii cinci ani, iar Ministerul de Finante anticipeaza ca cheltuielile statului si ale populatiei vor continua sa sustina economia in 2017, consolidand tendinta de reducere a contributiei exporturilor.
Pentru 2017, guvernul anticipeaza incetinirea cresterii economice la un ritm totusi solid, de 1,4%.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button