X

ATENȚIE MARE: Faptul că Sfintele Moaște fac minuni, nu demonstrează că pomenitorii sunt bine…

de null

Image result for pomenirea aflării cinstitului cap al sfântului prooroc Înaintemergător şi Botezător Ioan

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sfintele Moaste tot Sfinte Moaste vor fi, chiar daca ajung la eretici.

Ca atare, atentie mare, caci astfel ecumenistii ii vor pacali pe multi, zicand ceva de genul „Uite, Sfintele Moaste pe care le pastram noi, fac minuni. Deci noi am ramas in Biserica”.

Doua exemple:

În luna febriarie, ziua a douăzeci şi patra, pomenirea aflării cinstitului cap al sfântului prooroc Înaintemergător şi Botezător Ioan.

Cinstitul cap şi de îngeri mult preţuit al Înaintemergătorului s-a aflat, întâia oară după bunăvoirea şi arătarea sfântului Ioan Înaintemergătorul, de doi monahi oarecare, în casa lui Irod, mergând aceştia la Ierusalim, spre a se închina la purtătorul de viaţă mormânt al Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar de la aceşti monahi luându-l un oarecare olar, l-a dus în cetatea emesenilor şi îl cinstea în chip de negrăit. Când a fost să moară, l-a lăsat surorii sale, zicându-i să nu-l mişte de la locul său, nici să-l descopere, ci numai să-l cinstească. Iar după moartea acelei femei, sfântul cap al Botezătorului a ajuns de la unii la alţii şi mai pe urmă a ajuns la un oarecare Eustaţiu monah şi preot, care era de aceeaşi credinţă cu eresul arienilor. Acesta fiind alungat de către dreptcredincioşii din peştera unde locuia, căci precupeţea tămăduirile care se făceau de sfântul cap şi le arăta ca făcute de eresul lui, din voia lui Dumnezeu cinstitul cap a rămas în peşteră şi a fost ascuns acolo, până în vremea lui Marcel care era arhimandrit pe vremea împărăţiei lui Valentin cel tânăr şi a lui Uraniu episcopul Emesiei. Atunci mulţi având descoperiri, cinstitul cap a fost găsit a doua oară, într-o oală de lut, care servea pentru apă şi a fost adus şi pus în biserică de episcopul Uraniu, făcând nenumărate tămăduiri şi minuni.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie24.htm

Icoana Maicii Domnului de la Poceaev este una dintre cele mai cinstite sfinte odoare ale Bisericii Ruse. Această icoană este renumită în toată lumea slavă: este cinstită în Rusia, Bosnia, Serbia, Bulgaria și alte locuri. […] În anul 1721, Mănăstirea Poceaev a fost ocupată de către uniați (greco-catolici). Dar chiar și în această perioadă dificilă pentru Lavră, cronicile mănăstirii iau act de 539 de minuni săvârșite de Sfânta Icoană ortodoxă.

Cititi va rog mai multe la: http://amintiri-tarzii.blogspot.ro/2016/02/ucraina-pelerinaj-de-primavara-ii.html

Dupa cum probabil deja stiti, Mitropolitul Teofan a planuit ca Veşmântul Cuvioasei Parascheva sa fie dus la preotul pomenitor din Radeni, in speranta ca astfel satenii sa nu mai mearga la parintele Pamvo de la Schit:

Veşmântul Cuvioasei Parascheva, folosit pentru a-i îndepărta pe cei din Rădeni de Schitul care are hramul Sfintei?

Si dupa cum ati putut citi mai sus, foarte probabil sa se petreaca si minuni. Dar tot dupa cum ati putut citi mai sus, asta nu va dovedi ca acel preot face bine ca-l pomeneste pe Mitropolitul Teofan.

Aidoma si in cazul tuturor Sfintelor Moaste ce se afla la pomenitorii de pe intreg cuprinsul tarii.

Asadar, fratilor, trezvie!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button