X

Trafic cu organele refugiaților sirieni din Turcia

de null
http://muftah.org/syrian-refugees-in-turkey-opportunities-and-pitfalls/#.WK8rBtKGOzw

Traficul cu organe este în floare în Turcia. Refugiaţii din Siria care trăiesc în taberele de la frontieră sunt cele mai sigure victime. Pentru câteva sute de euro îşi vând câte un rinichi sau părţi din ficat. Cu banii astfel obţinuţi speră să ajungă cât mai repede în Europa.

„Mă numesc Ahmed. Sunt sirian şi trăiesc în Turcia. Vreau să donez un rinichi sau un lob al ficatului. Grupa de sânge A.”

„Sunt siriancă. Vreau să donez un rinichi sau o parte din ficat. Grupa de sânge B. Am 27 de ani şi sunt sănătoasă.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mii de anunţuri similare apar zilnic pe diverse site-uri. Sătui de condiţiile din taberele în care trăiesc de atâţia ani, refugiaţii îşi vând organele pentru 12 mii de dolari. Mai primesc o mie de dolari pentru investigaţiile preliminare.

Ahmed obţinuse statutul de refugiat în Germania. Familia lui trăia într-o tabără din Grecia. S-a dus să o viziteze şi i-au fost furate actele şi aşa a fost deportat în Turcia.

Ahmed: „Nu vorbesc turca. Nu am prieteni, un loc de muncă sau o locuinţă.  Îmi voi vinde un rinichi.”

Nu e greu să intri în legătură cu un traficant de organe. De cele mai multe ori, în urma anunţurilor postate, ei sunt cei care îşi aleg victima, apoi caută clienţi.

Traficant: Pentru cine e rinichiul?

Reporter: Pentru o rudă de 60 de ani cu grupa de sânge B. Cât ar costa?

Traficant: Transplantul costă 15 mii de dolari.  12500 sunt pentru donator.  Investigaţiile preliminare costă 1000.

Sunt sume ameţitoare pentru donatorii care nu primesc decât câteva mii de euro şi îngrijiri medicale post-operatorii.

Organizaţiile umanitare spun că afacerea de la clinica universitara din Malatya ar putea fi oprita dacă s-ar îmbunătăţi condiţiile de viaţă din taberele de refugiaţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button