Tianhe-3: un alt supercomputer la care lucrează China

feb. 21, 2017 1562 0 http://bit.ly/2H9NRHh

Foto: http://www.theverge.com/2017/1/19/14321832/china-exascale-supercomputer-prototype-2017

În plină desfașurare în China, lucrările de realizare a unui supercomputer cu o putere de 1 exaflops, vor fi finalizate la începutul anului 2018, informează publicația China Daily, citându-i pe reprezentanții Centrului național de supercomputere din orașul Tianjin.

Despre noul proiect al Chinei s-a aflat în noiembrie anul trecut, când s-a spus că viitorul computer va fi cel mai puternic din lume. În ianuarie, Chang TIng, inginer la Centrul naţional de cercetare în domeniul tehnologiilor de calcul, a declarat că prototipul ar putea fi prezentat la sfârşitul lui 2017. Un exaflops este egal cu 1000 de petaflops.

Potrivit China Daily, noul supercomputer a primit numele Tianhe-3. „Puterea lui se ridică la un nivel nemaiatins, ceea ce permite Chinei să-şi păstreze statutul de lider în acest domeniu al supercomputerelor”, continuă cotidianul chinez, precizând că Tianhe-3 va permite rezolvarea celor mai complicate probleme ştiinţifice cu „o precizie considerabil mai mare şi o altă scară”.

Citând responsabili oficiali, publicaţia subliniază că noul aparat va fi fabricat exclusiv cu tehnologii autohtone, inclusiv sistemul de operare. Se speră că Tianhe-3 va începe să funcţioneze la capacitate maximă în 2020.

Presa de specialiate menţionează că, în noiembrie, supercomputerul chinez TaihuLight a rămas în fruntea clasamentului celor mai puternice 500 de computere din lume. Viteza de calcul a dispozitivului este de 93 de petaflops. Locul secund a fost atribuit aparatului Tianhe-2.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up