X

Revin plăcuțele bilingve în Cluj-Napoca?

de null

clujnapoca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Judecătorii Tribunalului Cluj au admis, marţi, acţiunea intentată de o asociaţie care a cerut în instanţă Primăriei Cluj-Napoca să monteze plăcuţe bilingve, în limba română şi maghiară, la intrările în oraş.  Decizia instanţei nu este definitivă, reprezentanţii Primăriei anunţând că vor face recurs, conform news.ro.

Tribunalul Cluj a admis, marţi, în parte, acţiunea în instanţă a asociaţiei pentru drepturile minorităţilor.

Iniţial, reprezentanţii asociaţiei ceruseră montarea de plăcuţe multilingve, în limbile română, maghiară şi germană, la intrările din oraş, dar judecătorii au decis să fie amplasate doar plăcuţe bilingve, în română şi maghiară.

Sentinţa nu este definitivă, iar Primăria va face recurs la Curtea de Apel Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, termenul fiind de 15 zile.

În acest proces, repus pe rolul instanţei Tribunalului Cluj în noiembrie 2015, calitatea de reclamant o are Asociaţia Minority Rights Egyesulet.

În urmă cu mai multă vreme, un alt proces având aceeşi cauză a fost pierdut pe motive de procedură, peste 400 de cereri de intervenţie fiind făcute de către clujeni şi trimise prin poştă către autorităţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. De risul curcilor, la fraieri din strada li sa dat de ,, lucru” că la aia de grădiniță, iar pe șest fac nenorociri la unison

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button