X

Proiectul noii Legi a salarizării bugetarilor: cel mai mic salariu brut va fi de 1.750 lei

de null
salariu - bani

Conform Profit.ro, între 1.750 de lei şi 4.000 de lei vor fi creşteri substanţiale, între 4.000 de lei şi 7.000 lei vor fi acordate creşteri doar pentru a putea menţine încadrarea în ierarhie, iar pentru salarii de peste 7.000 de lei vor fi creşteri foarte mici (de maximum 3%) sau deloc, conform datelor draftului Legii salarizării unitare în sistemul bugetar.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vechiul proiect, redactat de Guvernul Cioloş, stabilea că salariile bugetarilor vor creşte în etape până în 2022, iar raportul dintre remuneraţia minimă şi cea maximă va fi de 1 la 13, cu sporuri în limita a 30%. Cel mai mic salariu era de 1.625 lei (nu de 1.750 de lei cât este pregătit acum), iar salariul cel mai mare era de 21.540 lei.

Pentru funcţiile alese, noţiunea de salariu de bază va fi înlocuită cu cea de indemnizaţie, iar nivelul acestei indemnizaţii va fi legat de evoluţia salariului mediu.

Cea mai mare indemnizaţie va fi cea a preşedintelui ţării, care va avea coeficient 6, coborând până la 1,1, coeficientul pentru funcţia de viceprimar de comună cu un număr de locuitori mai mic de 1.500, mai notează jurnaliștii de la Profit.ro.

Potrivit sursei citate, sporurile sunt prevăzute să nu depăşească 30% din fondul de salarii al fiecărui ordonator, care va decide cum sunt acordate, pe categorii de salariaţi şi pe nivel, astfel încât să nu depăşească pragul de 30%.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button