Vladimir Putin acuză aliații NATO că încearcă să atragă Rusia într-o confruntare

Feb 18, 2017 1318 0 goo.gl/b4Trfo

 

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat joi după-amiază că aliaţii NATO încearcă în mod constant să atragă Rusia într-o confruntare. Liderul de la Kremlin a precizat și că membrii blocului militar occidental continuă să se amestece în problemele interne ale Moscovei, anunţă Realitatea.net. Reacţia liderului rus vine la scurt timp după ce NATO a anunţat sporirea prezenţei navale în Marea Neagră, transmite Russia Today.

Putin a explicat că în ultimii ani situaţia globală de securitate ”nu s-a îmbunătăţit, iar multe ameninţări deja existente au devenit din ce în ce mai serioase”.

De asemenea, preşedintele rus a susţinut că noua misiune declarată a NATO este de a se pune contra Rusiei, informează News.ro.

”Acesta este scopul ascuns în spatele extinderii blocului militar. S-a mai întâmplat în trecut, dar acum au găsit o nouă justificare pe care ei o cred serioasă. De fapt, ei ne-au provocat în mod constant, au încercat să ne târască într-o confruntare”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu agenţii de rang înalt ai FSB.

Preşedintele rus a acuzat că aliaţii ”îşi continuă eforturile de a se amesteca în treburile noastre interne cu scopul destabilizării ordinii sociale şi politice din Rusia”.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
cuvinte cheie:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu