Cum arata Transilvania pe Google Maps

Feb 17, 2017 1756 1 goo.gl/dQXnys

Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps!, Foto: Captura Google Maps
Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps! La o simpla cautare pe motorul de cautare Google a expresiilor „romania transilvania map” sau „romania trasylvania map” internautii romani au fost consternati sa constate ca harta Transilvaniei este delimitata din teritoriul Romaniei fiind reprezentata prin culoarea albastra, iar in interiorul acesteia este reprezentat si asa zisul „Tinut secuiesc” prin culoarea rosie. Mai mult, regiunea in care acum se afla judetele Covasna, Harghita si Mures este denumita Szekely Hungarian Region (n.r. Regiunea Secuiasca a Ungariei!?), avand atasata si urmatoarea descriere: ” Aceasta regiune formata din trei judete este adesea numita Tinutul Secuiesc. Majoritatea minoritatii etnice a secuilor unguri (?) se gaseste in aceasta regiune. Multi membri ai minoritatii etnice a ceangailor unguri poate fi gasita de asemenea in aceasta regiune – in munti catre est, si in apropierea orasului Brasov”.
Este cel putin ciudat din partea celor de la Google sa prezinte in acest fel harta Romaniei, in care atat provincia Transilvaniei cat si asa zisul Tinut Secuiesc sunt prezentate fix in maniera promovata adeseori de catre gruparile iredentiste maghiare.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Cum arata Transilvania pe Google Maps”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Dorin
    # 18 februarie 2017 at 18:24

    mie mi se pare că această delimitare o putea face oricare utilizator google, suficient e ca google să o accepte. Cred că aceste lucruri pot fi raportate cu argumentările potrivite pentru a fi înlăturate, cred că încă mai e posibil.

Scrie un comentariu