Începe RĂZBOIUL dintre NATO și Rusia? Crește prezența armată în Marea Neagră

Feb 16, 2017 7150 13 http://bit.ly/2qH6kzN

NATO e gata de RĂZBOI cu Rusia: Trimite ARMATA la Marea Neagră

NATO a anunţat joi o consolidare a prezenţei sale navale în Marea Neagră, în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacţie la atitudinea considerată ameninţătoare a Rusiei după declanşarea conflictului ucrainean în 2014, relatează AFP.’Astăzi am convenit (…) să sporim prezenţa navală a NATO în Marea Neagră cu exerciţii militare şi strângere de informaţii’, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o reuniune la Bruxelles a miniştrilor apărării din NATO, scrie agerpres.ro..Aceasta este una dintre consecinţele deciziilor luate la ultimul summit al NATO, la Varşovia, în iulie 2016, în vederea consolidării prezenţei militare a Alianţei pe flancul său estic.

În Marea Neagră, rotaţia navelor militare va fi ‘din ce în ce mai frecventă’, la fel ca exerciţiile desfăşurate în comun cu ţările din regiune, a explicat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Turcia, Bulgaria şi România sunt cele trei ţări NATO care au acces la Marea Neagră, la fel ca Ucraina şi Georgia, ţări partenere ale Alianţei implicate în conflicte la frontiera cu Rusia.

Această prezenţă întărită în apropierea Rusiei are scop ‘defensiv’ şi ‘nu va duce în niciun caz la un conflict sau la o escaladare a tensiunilor’, a dat asigurări şeful NATO.

‘Este o parte a adaptării noastre globale la un mediu mai provocator şi mai dificil din punct de vedere al securităţii, inclusiv în regiunea Mării Negre’, a mai spus el.

În plus faţă de prezenţa sa navală, NATO va efectua de asemenea misiuni de supraveghere aeriană şi va dispune de trupe desfăşurate pe teren în această regiune, a declarat Stoltenberg.

În paralel cu acţiunile NATO, Statele Unite ale Americii au desfăşurat de asemenea trupe în mai multe ţări din Europa de Est, ca parte a operaţiunii ‘Atlantic Resolve’ decisă de administraţia Barack Obama după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Circa 500 de militari americani au sosit marţi în sud-estul României pentru exerciţii comune cu militarii români.

Oficial rus: NATO ar putea ataca Rusia folosind Europa de Est

NATO ar putea să atace militar Rusia utilizând Europa de Est, consideră șeful comisiei parlamentare pentru apărare al Dumei de Stat. Forțele NATO din Europa de Est ar putea fi folosite pentru o invazie militară în Rusia, a declarat șeful comisiei parlamentare pentru Apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

„În Occident toate aceste măsuri se prezintă drept o descurajare a Rusiei, însă noi considerăm că aceste forțe și mijloace ar putea fi folosite în acțiuni ofensive împotriva țării noastre. Am semnat odată și cu Hitler un pact de neagresiune, însă la 22 iunie acesta a atacat țara noastră și noi nu am uitat acest lucru”, a declarat Șamanov în timpul unei întâlniri cu diplomați militari.

Potrivit lui, în legătură cu acest fapt au fost înființate patru divizii de infanterie motorizată și o divizie blindată.

„Acesta este răspunsul direct la provocările și amenințările legate de intențiile NATO de a-și consolida prezența pe flancul Estic al blocului”, a subliniat Șamanov.

În decursul ultimilor ani, Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la activizarea fără de precedent a forțelor militare NATO în apropiere de frontierele rusești.

Citiți și: SUA acuză Rusia că a lansat rachete de croazieră şi îi cer să se retragă din Crimeea

NOTĂ OrtodoxINFO

Zilele trecute s-a mărit prezența trupelor NATO în România. Conflictul din Ucraina a reînceput. Rusia dă târcoale cu avioane de luptă, iar Donald Trump îi cere lui Putin să retrocedeze Crimea. Dacă ținem cont și de amenințările Rusiei la adresa României din cauza scutului anti-rachetă de la Deveselu, unde credeți că se va desfășura această confruntare? Să ne ocrotească bunul Dumnezeu de așa ceva.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
13 Comentarii la “Începe RĂZBOIUL dintre NATO și Rusia? Crește prezența armată în Marea Neagră”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 16 februarie 2017 at 20:18

  Cuviosul Parinte IOANICHIE BALAN despre NATO | https://www.youtube.com/watch?v=pfxFJSox8tM&t=1439s

 2. # 16 februarie 2017 at 20:32

  Mai bine ti-ai vedea de păcatele tale (dragă administratorule ),decât să tot îti dai cu presupusul când vine războiul sau sfârșitul lumii.
  Nu cred că abordezi corect rolul mantuirii și nici nu poti opri războiul .
  Ce e scris se va întâmpla indiferent dacă îti convine sau nu.

  • # 16 februarie 2017 at 21:10

   deci dupa mintea ta seaca ar trebui sa nu informam lumea de pericolul in care sa afel, doar ce… o mica atomica un simplu joc de artificii la mintea ta.

  • # 16 februarie 2017 at 21:59

   Codrin Cod , mintea mea seacă îmi spune că e mai important să-mi salvez sufletul și să mă îngrijesc de el mai mult decât a căuta să număr zilele și orele până începe războiul….
   Dacă tu ai alte planuri și ești neliniștit , e problema ta.
   „e multi ca tine „…. 🙂

   • redactor
    # 16 februarie 2017 at 23:31

    si atunci de ce unii Sfinti si Mari Duhovnici ne avertizau despre razboi, pecetluire, apocalipsa? Acestea trebuie sa le aflam, ca informare ca sfarsitul e mai aproape decat credem si cum zici si tu, sa ne ingrijim si mai mult de mantuire… sunt semnele vremurilor de care Hristos a zis sa luam aminte

  • # 16 februarie 2017 at 22:03

   pai dupa mintea ta e mai important sa iti salvezi propriul suflet si pe ceilalti sa ii ignori, iubeste’ti aproapele vad ca nu iti zice nimic, daca Hristos respecta sabbatul tu erai o oaie pierduta cu tot restul neamului. De egoisti ca tine dau zilnic. Haplea

  • # 16 februarie 2017 at 22:04

   si nu e nimeni nelinistit, cred ca tu esti cel nelinistit, este de datoria noastra sa stam treji, sa stam cu frica sa luam aminte…

  • # 16 februarie 2017 at 22:13

   Codrin Cod , chiar simt cum mi-a salvat viata acest articol.Acum sunt mulțumit,fericit și liniștit.
   E mai bine așa? Ti-a crescut inima ?
   Prietene , nu mă cunoști și nu știi ce e în inima și mintea mea.Cine te-a învătat să judeci o persoană pe care nu o cunoști?
   Dacă tot știi ce ai de făcut pentru mântuire și ești așa de iubitor de aproapele ( chiar și cu mine ), înseamnă că ești liniștit și pregătit mereu pentru luptele trupești și sufletești.Bravo tie!
   Fii fericit acum .

  • # 16 februarie 2017 at 22:15

   acest articol are rol informativ, nu rol de a salva vieti… te afli intr’o mare confuzie, stii ce? tine pt. tine lasa’i pe restu sa nu stie adevarul, de ajuns ca stii doar tu, ce mai conteaza restul? Noapte buna.

 3. isa
  # 17 februarie 2017 at 9:43

  De va fi sa intram in vreun conflict armat, cred ca prima tinta va fi Bucurestiul, scopul fiind anihilarea oricarui centru de comanda si paralizarea oricarei initiative populare de revolta/rezistenta. Apoi ar incepe invazia pe uscat. Trupele ruse ar putea avansa dinspre litoralul romanesc si bulgaresc catre centrul Europei, pe trei, patru trasee. Unul dintre trasee ar fi cel prevazut pt. autostrada Pitesti, Sibiu, altul pe E70, si eventual alte doua prin Bulgaria si Serbia spre Ungaria. In prealabil si-ar pozitiona strategic flota la Mediterana si in Marea Nordului. In 48 de ore ar ajunge cu trupele (motorizate) la granita Germaniei. Si asta fara sa iau in calcul aviatia, parasutistii si trupele aeropurtate. Sah-mat. Desigur, va fi necesar un pretext pentru a se declansa acest senariu, dar cu siguranta ca cei ce doresc sa dezlege cainii razboiului (oricare dintre ei, desi inclin sa cred ca nu rusii) vor fabrica unul convenabil.

 4. john
  # 18 februarie 2017 at 0:00

  http://bit.ly/2m4lJGu

 5. Mihai
  # 18 februarie 2017 at 8:40

  Ceea ce multi uita sa ia in calcul este alianță militară a rușilor cu China, Coreea de Nord s.a. puteri nucleare și militare, pe de altă parte nimeni văd că nu ia în calcul ponderea chinezilor in s.u.a care este destul de numeroasă și acolo, iar în cazul unui război civil acolo nustiu ce turnura vor avea toate astea, deci ft probabil că s.u.a sa ramina doar amintire, nustiu vom trăi și vom vedea

Trackbacks/Pingbacks
 1. Vladimir Putin acuză aliații NATO că încearcă să atragă Rusia într-o confruntare - OrtodoxINFO - 18 februarie 2017

  […] interne ale Moscovei, anunţă Realitatea.net. Reacţia liderului rus vine la scurt timp după ce NATO a anunţat sporirea prezenţei navale în Marea Neagră, transmite Russia […]

Scrie un comentariu

Scroll Up