X

Obştea asediată a Sfintei Mănăstiri Esfigmenu dă răspuns minciunilor Patriarhului Ecumenic

de null

257672-p

Un cititor Justin pe data de  Feb 04, 2017,  06:11:40 informeză  Graiul Ortodox că pe : «1 Februarie, 2017, săptămâna aceasta, Tribunalul din Tesalonic l-a condamnat în mod ilegal pe starețul Mănăstirii Athonite Esfigmenu, la 20 ani de inchisoare, și pe mai mulți monahi ai mănăstirii, la câte 10 ani de inchisoare.  [Mănăstirea Esfigmenu a încetat pomenirea patriarhului ERETIC Bartolomeu acum câtiva ani, iar Bartolomeu a solicitat în repetate rânduri, cu succes, sa fie trimiși jandarmii să ii scoata afară cu forța pe monahi]. Adresa de e-mail a patriarhiului Bartolomeu este la acest link: http://www.esphigmenou.com/

Scrisoarea Starețului Metodie către ziarul Ortodoxos Typos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Printr-o declaraţie scrisă, trimisă spre publicare ziarului nostru, Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, Arhimandritul Metodie, şi obştea dezmint minciunile Patriarhului Ecumenic, potrivit cărora obştea canonică a Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, aflată acum într-o adevărată stare de asediu, ar fi aderat la un Sinod vechi-calendarist şi ar pomeni un episcop vechi-calendarist. „Toate sunt minciuni” se subliniază, arătând că ei recunosc instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar nu pomenesc numele actualului Patriarh Ecumenic, kir Bartolomeu, pe care îl numesc eretic. Iată textul integral al declaraţiei adresate  ziarului „ὈρθόδοξοςΤύπος” (O.T.):

Datorită răspândirii pe internet şi pe alte căi a zvonului despre presupusa subordonare a istoricei şi tradiţionalei Mănăstiri Esfigmenu faţă de Sinodul vechi-calendarist al Arhiepiscopului Calinic, declarăm tuturor cu îndrăzneală că niciodată nu ne-am subordonat vreunui Sinod vechi-calendarist. Am întrerupt pomenirea Patriarhului Constantinopolului, kir Bartolomeu, denunţându-l ca eretic şi ne-am separat de el potrivit canoanelor Bisericii (al 15-lea de la Sinoadele I şi II Ecumenice şi al 31-lea al Sfinţilor Apostoli). Recunoaştem instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar continuăm să denunţăm pe actualul Patriarh ca eretic şi ca unul care nu respectă nici Tradiţiile Bisericii, nici Legea Sfântului Munte (Carta Juridică a Sfântului Munte) şi nici condiţiile internaţionale. Declarăm deci cu îndrăzneală tuturor celor care se îndoiesc că niciodată nu am pomenit alt Patriarh sau Episcop. Urmăm prin harul lui Dumnezeu această bună luptă pentru Credinţă, până la deplina îndreptăţire a Sfintei noastre Mănăstiri. Nu ne vom abate nici în cel mai mic amănunt de la linia Sfinţilor Părinţi ai Bisericii şi a Sfinţilor noştri înaintaşi Athanasie şi Efthimie, trecuţi la Domnul. Vom aştepta deplina dreptate de la Chivernisitoarea Sfântului Munte, de la Doamna noastră, Născătoarea de Dumnezeu, sau cu ajutorul acesteia suntem gata să murim – dacă timpul o cere – pentru cele ce credem şi nu vom deveni cu nici un chip trădători ai Credinţei noastre şi ai Spiritualităţii Patriei noastre, care este Sfântul Munte, pentru nici o plată sau cinstire.

Cu binecuvântări şi dragoste,
Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu,
Arhimandritul Metodie
şi fraţii mei în Hristos».

Semnalăm că Patriarhul Ecumenic, kir Bartolomeu, în timpul recentei sale vizite la Sfântul Munte a cerut aici şi acum „alungarea” obştii canonice din Sfânta Mănăstire şi instalarea obştii „rânduite” de acesta, pe care o caracterizează drept „canonică”.

Traducere:  Mihail Ilie (G. O.)

Citiți vă rog și Divergenţa dintre Patriarhii Ecumenici şi Esfigmeniţi

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iată la ce pot recurge ecumeniștii, demonstrând și mai vădit că nu au dragoste de aproapele și nici frică de Dumnezeu. Același scenariu îl folosesc și la Rădeni, pseudo-mitropolitul Teofan Savu și pseudo-starețul măn. Petru Vodă Hariton Negrea, trimițând provocatori la violență, încât să recurgă în forță cu poliția și jandarmii. Dumnezeu să-i certe pe ei!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Scopul prioritar lui Bartolomeu este ridicarea avatonului, iar acești monahi de la Athos sunt un obstacol, imaginativa că finanțarea de la u.e pt diverse nu sa dat degeaba, aceștia cerind la schimb ceva, iar acel ceva fiind și ridicarea avatonului, căci asta a însemnat astfel de compromisuri și sa fim serioși u.e nu este aia milostiva și nu mai poate de focul Ortodoxiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE