X

Patriarhul Ilia al Georgiei, la un pas de a fi otrăvit, înainte de operație

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot ortodox georgian a fost arestat după ce poliția l-a acuzat de tentativa de otrăvire a patriarhului Georgiei, Ilia al II-lea. 

Giorgi Mamaladze a fost reținut, vineri, la aeroportul din Tbilisi când încerca să urce într-un avion spre Berlin, unde întâistătătorul Bisericii georgiene aștepta pentru o operație la vezica biliară.

Procurorul-șef al Georgiei a declarat că preotul Mamaladze avea în posesia sa cianură de sodiu. În declarația sa nu a dezvăluit ținta atentatului, dar primul-ministru a ordonat securitate sporită pentru Patriarh.

Mamaladze este directorul general al Centrului Medical Sf. Ioachim și Ana, din cadrul Patriarhiei georgiene, și, de asemenea, servește în calitate de șef adjunct al serviciului de management al proprietăților Patriarhiei.

El a fost acuzat oficial de tentativă de omor și a pledat nevinovat.

Biserica Ortodoxă Georgiană deține 80% din 4,5 milioane de locuitori ai țării și este recunoscută ca fiind conservatoare. Aceasta s-a retras din cadrul pseudo-sinodului de anul trecut, deoarece a considerat documentele pregătitoare prea îngăduitoare cu non-ortodocșii, mai târziu respingând pseudo-sinodul și deciziile sale.

Patriarhul Ilia conduce Biserica Georgiei din 1977 și este apreciat că a contribuit major la refacerea statului georgian după câștigarea independenței față de Uniunea Sovietică. El a avut recent probleme de sănătate, fiind operat cu succes la vezică biliară în data de 13 februarie 2017.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Vi se pare cunoscut scenariul? Dacă stăm să ne amintim cum au tot dispărut patriarhii tradiționaliști în ultima vreme, se pare că ecumeniștii folosesc aceleași metode. Bunul Dumnezeu a vegheat asupra patriarhului ortodox Ilia al II-lea și nădăjduim că îi va da mai mult curaj împotriva pseudo-sinodului din Creta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Da dar ce părere aveți dexspre demisia I.p.s Ambrozie de Kalavria, mie personal mi se pare cusuta cu ață albă, avind în vedere poziția antiecumenist și al acestui ierarh, sursa katanixis blog spot.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button