X

Legătura dintre protestele anti-guvern și ruperea Transilvaniei de România

de null

protest

În aceste vremuri tulburi în care se scaldă România, mai multe voci au afirmat că de pe urma protestelor organizate împotriva Guvernului Grindeanu ar putea profita anumite persoane sau grupuri de oameni care doresc dezmembrarea țării.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O dovadă în acest sens poate fi găsită pe Facebook, pe pagina Autonomy for Transylvania. Oamenii care se află în spatele acestui proiect (n.r. – a fost lansată și o petiție referitoareautonomie la dezlipirea Ardealului de România, semnată de 15.685 de persoane. Vezi aici) promovează manifestațiile anti-Guvern.

Totodată, pe această pagină, adepții ideii autonomiei Transilvaniei se pot înscrie în Mișcarea AFT – organizație ce stă la baza proiectului. În vara anului 2016, adminul preciza că „AFT există de 5 ani, e o mișcare și nu un partid. AFT a luat mare parte in promovarea autonomiei, regionalismului dar si a identitatii Transilvane. Am distribuit mii de autocolante TS, am strans semnaturi, am organizat flash moburi. Nu avem nimic cu Partidul Civic Maghiar, ci cu PPMT (n.r. – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania) care e singurul partid regionalist pana acuma. AFT nu va deveni partid, ramane o miscare. In sfarsit nu am revenit la nici un vis, am luptat constant pentru o idee fara comprimis, si asa si vom face”.

Deci, AFT ar colabora cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Dar asta nu este unica legătură cu lumea politică.

aftautonomie

 

AFT a susținut USR-ul în alegerile parlamentare

aft usrMișcarea care dorește autonomia Transilvaniei a susținut Uniunea Salvați România în alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Membrii AFT au promovat USR-ul în scrutinul din iarna lui 2016 pentru că, în opinia lor, „e un partid fără corupți și fără penali”. „UDMR-ul e corupt, deci cu ei nu ai ce face. Autonomie=Descentralizare, deci pentru toate regiunile”, mai apare scris pe Facebook.

Așadar, din cele arătate mai sus reiese că mișcarea Autonomy for Transylvania consideră că Uniunea Salvați România ar putea-o ajuta să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

autonomie transilvaniaautonomie

Ce dorește, de fapt, AFT?

Potrivit petiției semnate de peste 15 mii de persoane, AFT militează pentru:

  • Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crișana, Maramureș, Ardeal. 
  • Capitala: Cluj
  • Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate.

După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. “Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda”, DAR NU PENTRU ROMANI, MARE ATENTIE

  2. Bla, bla, bla. Libertate, domnitori, dar nu dintre “fraierii” de romani sau pentru romani, ca si cum nici nu ar fi existat aceasta natiune in spatiul transilvan.
    Si nu aveau cum sa uite de greco-catolicism, creat EXCLUSIV cu scopul de a-i deznationaliza pe romani si impus cu tunurile de catre Bucow.

  3. ”După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit.” Nu s-ar zice, din ce am vazut acolo, exista mult mai multa prosperitate decat in exteriorul arcului carpatic. Lucrarile de infrastructura pentru drumuri si modernizare urbana zbarnaie (cu bani europeni), fabricile se infiinteaza intr-o veselie, cu precadere acolo, deci despre ce stare vorbeste, cea morala? Ca in acest caz, da, au dreptate. Iar in română, inainte de ”b, p” se scrie în general ”m”, nu ”n”.

  4. In mandatul asta al germanului evoluat johan werner klaus ,,regionalizarea”tarii sau despartirea si bucatalirea ei ,este principalul obiectiv trasat de stapanii lui.Transilvania este INTERESANTA ptr STRAINI(unguri,germani,americani sau rusi) ptr bogatiile din carpati ,cele de pe la rosia montana ,baia mare si ..etc. Pe straini ii doare in anus de populatii ,pe ei ii intereseaza doar si numai noua (dez)ordine mondiala si bogatiile lumii ,bineinteles.E ca si pe timpul lui Cuza Voda : cica el nu era mason,da bine poate asa o fi …si… ?…erau absolut toti cei din guvernul ,,lui” de la Kogalniceanu, Rosseti , Cretulescu si toti ceilalti ,scoliti in afara…tuuu ,in cate vreo LOJA a fratiei masonice.Dupa 6,7 ani s-a si vazut ,,guvernatorul” noii colonii,SLUGA adevaratilor STAPANI ai unirii-carol 1.Daca ne uitam si astazi, ce vedem? Vedem pe ,,inaintemergatorul ”neamtului werner klaus ,pe tradatorul jidan FSN-ist -BASE…domnule.Asa se repeta totdeauna istoria,din cauza ca nimeni nu o cunoaste ,ci toata lumea e atenta la..evolutie…tuuu.Auzi si tu idiotii,cretini,dresati si liberi ,cica ar scanda :mai bine sorosist decat comunist!Ce sa mai spui de asemenea viermi !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button