X

CAZUL ELISA LAM si CIUDATENIILE DIN HOTELUL CECIL (Los Angeles) – „Exista mistere care sunt atat de stranii si ciudate ca iti bantuie gandul pentru zile in sir” …

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cazul misterios al Elisei Lam

Exista mistere care sunt atât de stranii și ciudate că iti bantuie gandul pentru zile în șir. Cazul Elisa Lam este unul dintre ele. În februarie 2013, aceasta eleva de 21 de ani din Vancouver, Canada, a fost găsit morta în interiorul unui rezervor de apă, de pe acoperisul Hotelului Cecil din Los Angeles. Medicul legist a declarat moartea “inecare accidentala”, și a spus nu s-au descoperit urme de droguri sau de alcool în timpul autopsiei. Cu toate acestea, povestea este mai complicata decât ceea ce implica rapoartele poliției. Prima dovadă care trebuie luata în considerare este filmul camerei de supravegheat din lift, care a înregistrat comportamentul Elisei cu doar câteva momente înainte ca ea sa isi piarda viața.

Filmul de patru minute postat pe YouTube o arată pe Elisa apasand toate butoanele liftului și așteaptand ca el să se miste. Văzând că ușile liftului nu se închid, începe să se comporte extrem de bizar. Aici este video-ul.

La început, Elisa intră în lift și aparent apasa toate butoanele. Ea apoi așteaptă să se întâmple ceva, dar, din anumite motive, ușa liftului nu se închide. Ea începe să se uite în jur, ca si cum ar astepta sau s-ar ascunde de cineva. La 01:57, brațele și mâinile ei începe să se deplasează într-o maniera foarte ciudata (aproape inumana) si ea pare să vorbeasca cu cineva, ceva … sau cu nimic. Pleaca. Ușa liftului apoi se inchide și liftul pare să functioneze din nou.

Imediat după evenimentele din film, se pare ca Elisa a gasit un acces la acoperișul hotelului, a urcat pana la rezervorul de apă și, într-un fel, a sfarsit inecata acolo. Corpul ei a fost găsit la două săptămâni după moartea ei, după ce oaspeții hotelului s-au plâns de gustul și de culoarea apei. Incredibil.
Văzând imaginile de supraveghere, cei mai mulți oameni ar putea trage concluzia că ea a fost sub influența drogurilor. Cu toate acestea, Elisa nu a consumat droguri și la autopsie s-a concluzionat că nu drogurile au fost implicate. Când cineva se uita la contextul și circumstanțele morții, lucrurile devin si mai misterioase.

Istoria intunecata a hotelului Cecil

Construit în anii 1920 pentru ca “oamenii de afaceri să vină în oraș și sa petreaca o noapte sau două”, Cecil Hotel a fost rapid eclipsat de hoteluri mai stralucitoare. Situat în apropiere de infama zona Skid Row, hotelul a început închirierea camerelor pe termen lung la preturi ieftine, o politică care a atras o mulțime tranzitorie. Reputația hotelului a trecut repede de la “șmecher” la “morbid”, atunci când a devenit cunoscut pentru numeroasele sinucideri si crime, precum și ca a gazduit celebri criminali în serie
“O parte a istoriei sale sordide, implică doi criminali in serie, Richard Ramirez și Jack Unterweger.

Acum, condamnat la moarte, Ramirez, etichetat “Nightstalker”, locuia la Hotelul Cecil in 1985, intr-o camera la ultimul etaj. El a platit 14 dolari pe noapte. Într-o clădire plină de fenomene tranzitorii, a rămas neobservat in timp ce el a urmarit si a ucis 13 victime de sex feminin. Richard Schave, a spus: “El arunca hainele însângerate în tomberon, la sfârșitul serii și se intorcea prin intrarea din spate.”

Jack Unterweger, a fost un jurnalist care a scris despre crimele din Los Angeles, pentru o revistă austriacă în 1991. “Noi credem că locuia la Hotel Cecil ca si omagiu adus lui Ramirez,”, a spus Schave.

El a fost acuzat ca a omorat trei prostituate in Los Angeles, fiind un oaspete al hotelului Cecil.

In anii 50 si 60, Cecil era cunoscut ca locul unde oamenii mergeau sa se sinucida, sarind pe geamuri.

Helen Gurnee, de 50 de ani, a sărit de la o fereastră de la etajul al șaptelea, pe 22 octombrie 1954.

Julia Moore a sarit de la fereastra camerei ei,de la etajul opt, pe 11 februarie 1962.

Pauline Otton, 27 de ani, a sarit de la o fereastra de la etajul al nouălea după o ceartă cu soțul ei, pe 12 octombrie 1962. Otton a aterizat pe George Gianinni, 65 de ani, care mergea pe trotuar, la 90 de metri mai jos. Ambii au murit pe loc.

De asemenea a mai fost o crima a unuia dintre rezidenti. “Pigeon Goldie” Osgood, un fost operator de telefonie, cunoscut pentru faptul ca proteja si hranea porumbeii din parcul din apropiere, a fost gasit mort in camera sa in 4 iulie 1964. A fost injunghiat, spanzurat si violat. Crima ramane in continuare nerezolvata.

– Las Vegas Guardian Express, Elisa Lam, Morbid History Of Two Serial Killers Unfolds At “Cecil Hotel”

Cazul Elisei lam este inca o adaugare sordida la istoria hotelului si ne face sa ne intrebam: ”Ce este in neregula cu locul acela?”

Filmul “Dark Water” (Apa Intunecata)

dark_water

Povestea Elisei Lam este straniu similara cu filmul de groază Apa intunecata din 2005. Dahlia, principalul protagonist al filmului se mută într-un apartament din cladire cu fiica ei, Cecilia. Ambele nume sunt relevante. Black Dahlia este porecla dată  Elizabeth Short, o femeie care a fost victima unei crime înspăimântătoare în 1947 – una care pare a fi rituala. Cazul nu a fost rezolvat. Potrivit LA Observed, se zvonește că Black Dahlia a fost la Cecil Hotel chiar înainte de as fi pierdut viața.

“Despre  Black Dahlia, Elizabeth Short, se afirmă în cel puțin o carte ca a stat la hotelul Cecil și a băut la bar înainte de a disparea în 1947, deși istoricii Kim Cooper și Richard Schave de Esotouric spun că este doar zvon. ”

– LA Observed, Serial Killer Central
In film, numele fetei ei este Cecilia, destul de similar cu numele hotelului Cecil.

Dupa ce s-a mutat în apartamentul ei, Dahlia observă ca o apa întunecată se scurge din tavan în baia ei. Ea în cele din urmă descoperă că o fată tânără pe nume Natasha Rimsky s-a înecat în rezervorul de apă de pe acoperișul clădirii, ceea ce a cauzat apa sa se faca neagra. Proprietarul clădirii de apartamente știa despre acest lucru, dar a refuzat să ia măsuri. Corpul Elisei Lam a fost în rezervorul de apă mai mult de doua saptamani, facand ca oaspeții hotelului să se plângă despre gustul scarbos al „apei negre”.

Finalul filmului este, de asemenea, straniu relevant: Liftul cladirii se defecteaza și fantoma mamei Ceciliei isi impleteste părul. Este oare moartea Elisei Lam unul din acele crime ritualice care se reflacta  într-un film de la Hollywood?

O alta coincidenta ciudata

La scurt timp după descoperirea corpului Elisei Lam, un focar mortal de tuberculoză a apărut în Skid Row, aproape de Cecil Hotel. Probabil ca nu va vine sa credeti care este numele  kitului de testare utilizat în aceste tipuri de situații: LAM-ELISA. Asta este o coincidenta mare.

Nu-i nimic incorect?

Autoritățile LA au decis în iunie 2013 că moartea Elisa Lam a fost accidentala și că ea a fost “probabil bi-polara”. Acestea fiind spuse, unele întrebări rămân fără răspuns. Cum a ajuns Elisa, care nu a fost in toate mintile, în rezervorul de apă al hotelului, o zona care este dificil de accesat? Iată o știre care descrie zona rezervorul de apă.

Asa cum reporterul afirmă în film, zona de pe acoperiș este protejată de un sistem de alarmă și este dificil să se ajungă la rezervorul de apa. Cum a ajuns Elisa in locul acesta? De asemenea, cum a inchis capacul rezervorului de apă?

Așa cum sunt de obicei în cazul de decese ciudate, autoritățile au fost incredibil de secretoase și netransparente în timpul acestei anchete. Ce s-a întâmplat cu adevărat aici? De ce există atât de multe coincidențe ciudate? De ce s-a comportat Elisa Lam atât de ciudat în lift? A existat un aspect ritualic la această moarte? De ce este Hotelul Cecil un focar de povești de tipul asta? Se petrec lucruri paranormale acolo si sunt implicate entități întunecate? Misterul pare a fi total și autoritățile nu par să doreasca sa investigheze mai departe. Poate ar trebui să citez aici sloganul care apare pe posterele filmului „Dark Water”: “Unele mistere nu sunt menite să fie rezolvate”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

   Nu credem in coincidente. Cum sa analizam din punct de vedere ortodox evenimentele din articol?

Autorul are doua ipoteze: ritual sau fenomen paranormal. Evident, pot fi ambele. Noi nu folosim termeni de tipul „paranormal”, dar stim ca exista manifestari dracesti.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu ma mai duc la Los Angeles…
    Sint destui draci aici, in Vancouver…
    De aia e prezentat atat de “atractiv” – sa fie dorit, sa suspine visatorii…
    Ante-camera la biroul lui Satan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button