X

O companie din Belgia a implantat cipuri angajaților

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O companie din Belgia a stârnit o adevărată dezbatere în Europa după ce le-a implantat microcipuri unora dintre angajaţii săi. Dispozitivele permit accesul în clădirea de birouri, activarea programului de lucru şi chiar stocarea unor informaţii de mici dimensiuni, precum cărţile de vizită. Liga Drepturilor Omului din Belgia consideră că nu este decât o metodă mult prea avansată de supraveghere a angajaţilor.

Desprinse parcă din filme SF, aceste imagini sunt cât se poate de reale. Acest bărbat tocmai a deschis încuietoarea electronică a unei uşi doar prin apropierea palmei de un senzor. Asta pentru că i-a fost introdus un cip în mână. Este unul dintre cei opt angajaţi ai unei firme IT din Belgia care au acceptat să schimbe obişnuita legitimaţie de serviciu cu un dispozitiv electronic introdus direct în corp.

Dries van Craen, angajat: „Pot să îmi pornesc calculatorul doar scanându-mi implantul. Îmi pot consulta direct întâlnirile programate astăzi şi lista de sarcini.”

Cipul este de mărimea unui bob de orez şi este implantat între degetul mare şi arătător. Conţine numele şi prenumele angajatului, precum şi numărul său de telefon. Dar poate stoca şi alte informaţii care pot fi accesate fie de pe calculator, fie prin intermediul telefonului mobil. Faptul că dispozitivul este permanent activ ridică însă o problemă de etică, spun activiştii belgieni.

Alexis Deswaef, preşedintele Ligii pentru Drepturile Omului din Belgia:

„Angajatorul are posibilitatea să monitorizeze sosirea şi plecarea salariaţilor, timpul petrecut în afara biroului. Într-un final, se pot întocmi rapoarte despre randamentul unui anumit angajat.”

Cu alte cuvinte, patronul ştie tot timpul ce face angajatul său şi asta poate duce la derapaje periculoase, spun apărătorii drepturilor omului. Totuşi, implantul electronic nu este o noutate. În Europa este folosit de cel puţin 10 ani în diverse scopuri, iar în Statele Unite există chiar şi un program de microcipare a bolnavilor de Alzheimer.

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button