X

Camelia Bogdan, exclusă din magistratură. Decizia nu este definitivă

de null

camelia-bogdan1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură.

Decizia a fost luată de secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM.

Iată câteva dintre motivele pentru care a fost luată această decizie: intervenții pentru soluționarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale ori a membrilor familiei, ori a altor persoane precum și imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror.

Decizia Secției pentru judecători 

“Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan – judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În baza articolului 100 litera e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Camelia Bogdan (…) sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera b) din acelaşi act normativ”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători.
De asemenea, Secţia a respins ca neîntemeiată cererea de despăgubiri formulată de Camelia Bogdan, dar şi cea de intervenţie accesorie formulată în interesul Cameliei Bogdan de către Asociaţia Forumului Judecătorilor din România, tot ca neîntemeiată.
În schimb, CSM a admis cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS şi Grupul de Investigaţii Politice.

Decizia poate fi contestată 
Judecătoarea Camelia Bogdan poate contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al ÎCCJ.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie 2016, în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti în urma informaţiilor apărute în mass-media. Presa a relatat că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, şi-ar fi făcut concediul pe banii Ministerului Agriculturii, parte vătămată în procesul ICA, conform Agerpres.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button