X

Parteneriatul Trans-Pacific a căzut: Trump a semnat un ordin executiv pentru retragerea SUA

de null
Foto: http://www. naturalnews.com/wp-content/uploads/sites/91/2017/01/President-Donald-Trump.png

(Natural News) Cu excepția câtorva interese de donator, fostul președinte Barack Obama nu a intrat niciodată în acorduri internaționale care urmau a fi de un beneficiu real pentru Statele Unite ale Americii. Fie că este vorba de acordul nuclear cu Iranul, Convențiile de la Paris împotriva schimbărilor climatice sau tratatele globaliste de schimburi comerciale,  minciuna a fost întotdeauna că asemenea tratate vor beneficia “americani obișnuiți” și “interesele de afaceri americane”, în timp ce făceau exact opusul.Zeci de milioane de americani știau aceasta deja, și unul dintre ei tocmai a fost inaugurat ca al 45-lea președinte al nostru.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Precum s-a raportat de Breitbart, președintele Donald J. Trump s-a angajat pentru a retrage SUA din “tranzacții comerciale nefavorabile”, și a făcut un important pas înainte luni, pe 22 ianuarie în prima zi completă de lucru a președintelui, atunci când a semnat o grămadă de acțiuni executive, inclusiv una care ucide pur și simplu orice implicare americană în mult-condamnatul și extrem de controversatul Parteneriat al Trans-Pacificului (TPP).

“Am vorbit despre acest lucru pentru o lungă perioadă de timp… un lucru măreț pentru muncitorul american”, a declarat Trump după ce a semnat un ordin de oprire a principalului acord comercial al lui Obama, care urma să fie între SUA și alte 11 țări, cele mai multe dintre ele din Asia.

Trump a numit în mod repetat afacerea ca fiind proastă pentru muncitorii americani, și se pare că Departamentul Muncii (U.S. Labor) este de acord cu el: Asociațiile care de obicei au comentariile cele mai josnice pentru președinți și parlamentarii republicani, îl laudă pe Trump pentru acestă acțiune.

“Astăzi, președintele Trump și-a respectat promisiunea lui din campania electorală de a retrage Statele Unite ale Americii din Parteneriatul Trans-Pacificului”, a declarat președintele asociației Teamsters James P. Hoffa. “Prin această decizie, președintele a făcut primul pas spre îndreptarea a 30 de ani de politici comerciale proaste care i-au păgubit pe muncitorii americani de milioane de locuri bine-plătite de muncă.”

Asociația, una dintre cele mai mari din țară, s-a opus, de asemenea, acordului NAFTA, pe care Trump a promis să-l re-negocieze.

Parteneriatul TPP, precum Natural News a raportat în luna mai, nu a avut niciodată cum să fie un lucru bun pentru muncitorii americani, întreprinderi și industrii, precum Obama și susținătorii săi din ambele părți tabere au promis. După cum am observat, Brett Redmayne-Titley, un jurnalist sub acoperire, care a reușit să participe la întâlniri secrete de planificare ale TTP, și a scris că acordul nu era nimic mai mult decât “trădare” pentru a pune, în esență, globalizarea pe steroizi, indiferent de costurile pentru locurile de muncă și pentru industria din SUA.

De asemenea, Brooke Harper cu Global Trade Watch, o organizație care se ocupa cu comerțul de ceasuri din Washington DC, a declarat că TPP-care a fost într-adevăr un tratat și, prin urmare, un obiect al “sfătuirii și al consimțământului” Senatului, înainte ca SUA să îl poată adopta oficial – nu a fost nimic altceva decât o completă trădare a poporului american intereselor corporatiste.

Cele mai multe corporații care au început ca, companii americane s-au extins la nivel mondial; fac afaceri peste tot în lume. Deci, nu mai sunt loiale în primul rând, Statelor Unite ale Americii, ci mai degrabă veniturilor lor, prin urmare grăbesc ritmul de a muta locurile de muncă și operațiunile în străinătate, unde forțele de muncă sunt mai ieftine și restricțiile sunt mult mai puține.

Acum că TPP este mort, oficialii administrației Trump au indicat că președintele își va îndrepta grabnic atenția asupra acordului NAFTA-North American Free Trade Agreement (Acordul Nord-American de Comerț Liber), care a fost negociat în timpul administrației președintelui George H. W. Bush, dar ratificat în timpul administrației Clinton la începutul anilor 1990. Trump a criticat puternic și această afacere, în mod corect menționând că aceasta a fost mai mult o binefacere pentru Mexic, care a văzut cum sute de mii de locuri de muncă din SUA au migrat acolo în sfertul de secol de când acesta a intrat in vigoare. Oficialii de la Casa Albă au declarat că Trump programează întâlniri cu liderii din Canada și Mexic pentru a avea noi discuții cu privire la modul cum să revizuiască porțiuni ale acordului.

În timp ce Trump este criticat din obișnuitele cartiere globaliste din interiorul și din afara S.U.A., cu siguranță nu a fost profetic în estimarea efectului negativ pe care acordul îl poate avea asupra oportunităților pentru locuri de muncă din SUA și în producție. Onoarea aceea se se oferă unui alt om de afaceri transformat în politician, Ross Perot, care a candidat pentru președinția în cadrul Partidului nou-format al Reformei. Perot, un nativ din Texas, a avertizat că acordul ar crea “un flux gigant de sucțiune” a forțelor de muncă în afara SUA, și a avut dreptate.

Surse:

NYTimes.com

Breitbart.com

ActivistPost.com

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Încă o mișcare așa zisă anti-sistem a lui Trump, prin diminuare tendințelor globaliste. Lupta împotriva fNOM e regizată cu minuțiozitate.

Cu care NOUA ORDINE MONDIALA se lupta DONALD TRUMP?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button