X

NORVEGIA a aprobat CEREMONIILE RELIGIOASE pentru CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE

de null
Eidskog. Kjell Frølich Benjaminsen și Erik Skjelnæs sunt primul cuplu gay căsătorit religios în Norvegia Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

UPDATE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primul cuplu gay căsătorit religios în Norvegia

Pe Norway Today aflăm despre primul cuplu gay căsătorit la miezul nopții, în primele momente ale zilei de 1 februarie 2017.

În secunda următoare după intrarea în vigoare a ceremoniei religioase de căsătorie a persoanelor de același sex, primul cuplu gay s-a căsătorit într-un lăcaș de cult luteran din Eidskog.

Luni, Consiliul Reliogios a adoptat o nouă slujbă, care permite homosexualilor și lesbienelor să se căsătorească într-un lăcaș de cult, în același mod ca și alte cupluri.

Primul cuplu Kjell Frölich Benjaminsen și Erik Skjelnæs, stătea în fața altarului în Eidskog de la ora 24:00, miercuri, să depună juramintele căsătoriei în fața pastorului Bettina Eckbo, care a ținut ceremonia istorică la miezul nopții.

Este ceva foarte grandios și foarte frumos la care trebuie să iei parte, spune Eckbo pentru agenția de știri TNB .

36 de ani

Cei doi membri ai cuplului proaspăt căsătorit, au locuit împreună timp de 36 de ani – mai mult decât vârsta împlinită de ministrul însăși.

Reprezintă valorile pe care căsătoria le presupune, precum fidelitatea și sprijinirea reciprocă în zile bune și rele, spune Eckbo.

Ceremonia de căsătorie marchează un nou punct de referință în istoria gay și lesbiene, susține ea.

– În multe feluri, cei doi au trecut printr-o mulțime de evenimente din istoria recentă a homosexualilor. Când au început relația în 1981, trebuie să fi fost destul de ireal pentru ei să creadă că într-o zi  urmau să se căsătorească religios, spune ea.

Nu e timp de pierdut

Cuplul a declarat anterior că au așteptat atât de mult timp să se căsătorească, că ei nu au avut un moment de pierdut. Acesta este motivul pentru care a avut loc ceremonia de nuntă, la miezul nopții, miercuri, la momentul în care noua slujbă a intrat în vigoare.

În plus, trupa Valkyrien Allstars, solistul Rigmor Galtung și organistul Sigrid Bråthen au participat la ceremonie.

Consiliul Religios din Norvegia a aprobat, cu mare majoritate, celebrarea căsătoriilor, în lăcașurile de cult, între lesbiene şi între orice alte feluri de pervertiţi pe care şi-i poate imagina mintea omului.

Noua ceremonie va fi valabilă de la 1 Februarie. Preoţii ce nu doresc a celebra căsătoriile de acest fel pot refuza să o facă, fără ca acest fapt să poată împiedica perechea interesată să se căsătorească, totuşi, în lăcașul de cult ales.

Ceremonia care era în vigoare pînă acum trebuie adaptată noilor prevederi. Foarte controversionată este omiterea din ceremonie a stihului din Geneză 1 „a creat Dumnezeu bărbatul şi femeia” pentru că nu ar fi bine venită în cazul perechilor de acelaşi sex.

Kristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Religios speră după această decizie tot mai mulţi oameni să participe la ceremoniile religioase.

Marea majoritate a locuitorilor Norvegiei sunt luterani, și au fost recunoscuși ca „biserică” la „Sinodul” din Creta de către Ierarhii noştri. Pe aceştia îi încurajează tacit toţi cei care rămîn în comuniune cu cei care acceptă deciziile „Sinodului” din Creta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Cica “Kristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Bisericesc speră după această decizie tot mai mulţi oameni vor veni la biserică. sursa: OrtodoxINFOKristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Bisericesc speră după această decizie tot mai mulţi oameni vor veni la biserică. sursa: OrtodoxINFOKristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Bisericesc speră după această decizie tot mai mulţi oameni vor veni la biserică. sursa: OrtodoxINFOKristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Bisericesc speră după această decizie tot mai mulţi oameni vor veni la biserică.” Pe bune ? Pai in cazul asta le e mai bine cuceriti de ISIS.Kristin Gunleiksrud Raaum, preşedinta Consiliului Bisericesc speră după această decizie tot mai mulţi oameni vor veni la biserică. sursa: OrtodoxINFO

  2. Bai ce cruce are acel mascarici,deci atentie,cu acela cu acea cruce si lege anticristica,spera sa aduca mai multi oameni la ;biserica;tot asa Ecumenismul,si sinodul di Creta vor sa aduca pe toti desfranatii,indiferent de religie,in aceasi biserica a lui Anticrist!!!Deci priviti bine fotografia ce o aveti in fata:Acel mascarici;preotul=Ecumenismul,acele 2 sodomite=religiile sau corzile de vie uscate si taiate de la trunchiul Bsericii,iata unde ne va duce sin din Creta si deciziile lui=Anticrist,?!!!Bine bine,va dati seama ce intunecati la minte au devenit ierarhii nostri,ce participa la intrunirile CMB,nu vor scapa de iIAD,acest CMB,este hula impotriva DUHULUI SFANT!!

  3.  Ion Hodor, Berlin  Respectivele simboluri par a fi adaosuri, ca si cuplul aflat in fata altarului. Asta nu schimba gravitatea problemei, dar e mai bine sa ne ferim de fotografii trucate.  Legat de subiect, cam asa gandesc si unii catolici, ca daca liberalizeaza dogmele vor veni mai multi oameni la slujba. Asta e o mare eroare. Aduci pacatul in lacasul de cult in loc sa-i inveti pe oameni sa se lepede de pacat? Care e castigul? Nu faci decat sa-i strici si pe ceilalti, putini cati mai sunt.  Mai zic unii: “nu vorbim despre avort, ca ne pleaca femeile”. O tampenie. In primul rand, majoritatea femeilor nu sunt de acord cu avortul. In al doilea rand, ce faci, nu vorbesti impotriva betiei, ca-ti pleaca betivii, nu vorbesti impotriva furtului, ca-ti pleaca hotii etc. Nu cumva sa deranjezi… pacatul.

  4.   Da, cum ar spune luteranii, “Sola Scriptura”. Dar sa arate unde se mentioneaza in Scriptura asa ceva. Aici au ajuns.  Cu aceste “biserici” nu mai poti avea un dialog, ca au mers din rau in mai rau. Cel mult un monolog, cat se poate de scurt.  Cred ca ar fi de dorit sa fie dat un comunicat de catre conducerea BOR, in acest sens. Sa rupa orice relatie cu aceasta “biserica” si sa procedeze la fel si cu “biserica” Danemarcei sau Suediei. Ce dialog poti avea cu Sodoma?

  5. „Sinodul Bisericii Norvegiene” a aprobat, cu mare majoritate, celebrarea căsătoriilor, în casa Domnului (Diavol)…Domnul acestei lumi e diavolul, ca si domnul umanismului luteranist, protestantismului in general, papismului si neoprotestantismului. SIMPLU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button