X

VICTIME COLATERALE: Americanii ucid femei si copii in Yemen, intr-un raid aerian impotriva unor militanţi al-Qaeda

de null
Foto: http://thenewdaily. com.au/news/world/2017/01/30/us-soldier-dies-raid-y/

Autorităţile yemenite au anunţat duminică dimineaţa că cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui presupus raid aerian american care i-a vizat pe militanţii al-Qaeda din provincia al-Bayda. Printre victime se numără cel puţin zece civili, inclusiv femei şi copii, transmite Reuters.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Locuitorii şi autorităţile locale susţin că armata americană a organizat raidul aerian, care a lovit regiunea ruralp Yakla din provincia al-Bayda. Însă, Washingtonul nu a confirmat implicarea sa în acest raid, care ar fi primul organizat de armata americană de la izbucnirea războiului civil din Yemen.

De asemenea, ar fi vorba şi de prima operaţiune organizată de administraţia Donald Trump.

Printre victime se numără inclusiv un membru important al facţiunii yemenite a grupării al-Qaeda, Abdulraoof al-Dhahab, precum şi alţi militanţi care luptau în provincia al-Bayda.

Medicii susţin că cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma raidului, iar printre victime se numără inclusiv zece femei şi copii.

”Operaţiunea a început de la primele ore, atunci când o dronă a bombardat locuinţa lui Abdulraoof al-Dhahab. Apoi, mai multe elicoptere au zburat deasupra şi au eliberat mai mulţi paraşutişti, care i-au ucis pe toţi cei din casă. Militanţii au deschis focul spre soldaţii americani care părăseau zona, iar elicopterul i-a bombardat pe aceştia si a lovit mai multe locuinţe din apropiere”, a declarat un locuitor din regiunea Yakla.

Aceste informaţii au fost confirmate de un oficial de securitate yemenit.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button