China amplasează rachetele intercontinentale la granița cu Rusia

Ian 31, 2017 1419 0 http://bit.ly/2qIB4k8

China a amplasat rachete balistice intercontinentale de tip Dongfeng-41 la granița cu Rusia, în Extremul Orient, în nord-estul provinciei Heilongjiang, scrie ziarul Global Times.. Fotografii cu aceste amplasări au fost publicate pe internet în China continentală, mai scrie ziarul citat. Analiștii militari sunt de părere că este a două brigadă de rachete de tip Dongfeng-41 care va fi amplasată în partea de nord-est a Chinei.

Kremlinul a reacționat prin vocea purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, care a încercat să diminueze amenințarea vizibilă la adresa securității Rusiei. „Nu privim încercarea Rusiei de a-și dezvolta forțele armate ca pe o amenințare și chiar dacă această informație este reală (despre desfășurarea de rachetele), nu vedea acest lucru ca pe un risc la adresa țării noastre”, a declarat Peskov, citat de Tass. „Racheta Dongfeng-41 este o rachetă intercontinentală pe bază de combustibil nuclear solid ce poate fi transportată terestru. Are o rază de 14.000 de kilometri și poate suporta o încărcătură de 10-12 focoase nucleare. Poate lovi ținte din toată lumea și este considerată una dintre cele mai avansate rachete intercontinentale”, mai scrie Global Times.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up