X

A reizbucnit cu putere conflictul din Ucraina. Morți de ambele părți și bombardamente violente

de null

Patru soldaţi ucraineni şi un luptător rebel şi-au pierdut viaţa duminică în estul Ucrainei în cele mai sângeroase confruntări după instalarea unui nou armistiţiu la sfârşitul lui decembrie, au făcut cunoscut forţele guvernamentale şi separatiştii, relatează AFP. 

Armata ucraineană a afirmat că a fost ţinta a 22 de bombardamente din partea rebelilor pe linia de front, în special la Avdiivka, oraş industrial aflat sub controlul forţelor Kievului situat la zece kilometri nord de bastionul rebel Doneţk, precum şi la Piski, comună învecinată.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Din nefericire, patru dintre soldaţii noştri au murit, iar cinci au fost răniţi”, a informat aceasta pe pagina sa de Facebook.

Mai devreme în cursul zilei, purtătorul de cuvânt al armatei, Olexandr Motuzianik, anunţase că trei militari au fost ucişi, subliniind că separatiştii au lansat un asalt pentru “a-i acuza pe soldaţii ucraineni că încalcă acordul de la Minsk” din februarie 2015.
La rândul său, un purtător de cuvânt al forţelor rebele chestionat de AFP a afirmat că un combatant separatist şi-a pierdut viaţa, iar altul a fost rănit.

Luptele continuă în estul Ucrainei în pofida semnării unui nou armistiţiu pe o perioadă “nelimitată”, la 29 decembrie.
De aproape trei ani, Ucraina este pradă unui conflict soldat cu aproape 10.000 de morţi şi în care forţele guvernamentale se opun separatiştilor proruşi, în opinia Kievului şi a occidentalilor, sprijiniţi militar de Rusia, ceea ce Moscova dezminte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button