X

DONALD TRUMP restricţioneaza accesul REFUGIATILOR in SUA pana la terminarea unui SISTEM BIOMETRIC DE IDENTIFICARE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele SUA Donald Trump urmează să semneze mai multe ordine executive miercuri pentru restricţionarea imigraţiei din Siria şi din alte şase ţări din Orientul Mijlociu sau din Africa, potrivit unor experţi citaţi de Reuters.

În plus faţă de Siria, prin ordin Trump va restricţiona temporar accesul în Statele Unite ale Americii pentru cei mai mulţi dintre refugiaţi. Un alt ordin va bloca eliberarea vizelor pentru cei din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, au declarat experţii, care a cerut să nu fie numiţi.

Restricţiile referitoare la refugiaţi sunt de natură să includă o interdicţie de mai multe luni privind admiterile din toate ţările, până ce Departamentul de Stat şi Departamentul de Securitate Internă pot face ca procesul de verificare să fie mai riguros.

Alte măsuri mai includ ca direcţionarea agenţiilor să termine lucrul la un sistem biometric de identificare pentru non-cetăţenii care intră şi ies din Statele Unite, precum şi o acţiune împotriva imigranţilor care primesc în mod fraudulos beneficii guvernamentale, potrivit experţilor citaţi.

Stephen Legomsky, un consilier şef din cadrul serviciilor de cetăţenie şi imigrare în administraţia Obama, a spus că preşedintele are autoritatea de a limita admiterea refugiaţilor şi eliberarea vizelor pentru anumite ţări, în cazul în care este în interesul publicului.

„Din punct de vedere legal, ar fi exact în drepturile sale legale”, a spus Legomsky, care este acum profesor la Universitatea Washington, Facultatea de Drept din St Louis. „Dar dintr-o perspectivă a politicii ar fi o idee teribilă deoarece există o urgentă necesitate umanitară chiar acum pentru refugiaţi”, a spus el.

Tot miercuri, preşedintele american Donald Trump va da un ordin ce va direcţiona fonduri federale pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexic, au spus oficiali ai Casei Albe, el fiind preocupat de oprirea refugiaţilor sirieni de la intrarea în ţară şi de reducerea imigraţiei refugiaţilor din naţiuni „predispuse la teroare”. Noul preşedinte al SUA a făcut aluzie la această mişcare pe Twitter, scriind: “Zi mare planificată pentru securitate naţională. Printre multe alte lucruri, vom construi zidul!”

Respectă promisiunile din campanie

Era de aşteptat ca preşedintele republican să semneze ordinele la sediul Departamentului de Securitate Internă, ale cărui responsabilităţi includ imigraţia şi securitatea frontierelor.

În timpul campaniei, Trump a propus iniţial o interdicţie temporară a musulmanilor care intră în Statele Unite, despre care a spus că i-ar proteja pe americani de atacurile jihadiste. Mulţi dintre suporterii lui Trump au deplâns decizia fostului preşedinte Barack Obama de a creşte numărul de sirieni refugiaţi admişi în Statele Unite, din perspectiva temerilor că cei care fug de războiul civil din ţară ar putea conduce atacuri.

Atât Trump cât şi nominalizatul său pentru funcţia de procuror general, senatorul Jeff Sessions, au spus că vor concentra restricţiile asupra ţărilor ai căror emigranţi ar putea constitui o ameninţare, în loc să plaseze o interdicţie asupra persoanelor care urmează o anumită religie.

Detractorii ar putea lansa acţiuni juridice împotriva ordinelor semnate de Trump în cazul în care toate ţările care fac obiectul interdicţiei sunt naţiuni majoritar musulmane, a declarat expertul pentru imigrare Hiroshi Motomura de la Facultatea de Drept a UCLA. Argumentele juridice ar putea pretinde că ordinele executive discriminează o religie particulară, ceea ce ar fi neconstituţional, a spus el. „Comentariile sale din timpul campaniei şi oameni din echipa sa s-au concentrat foarte mult pe religie ca ţintă”, a spus Motomura.

Pentru a bloca intrarea din ţările desemnate, Trump probabil va instrui Departamentul de Stat să oprească eliberarea vizelor pentru persoanele din aceste naţiuni, potrivit surselor familiare cu procesul de vize. El ar putea de asemenea să instruiască Protecţia Vamală şi a Frontierelor să oprească orice deţinători de viză din aceste ţări de la a intra în Statele Unite ale Americii.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă Sean Spicer a declarat marţi că Departamentul de Stat şi Departamentul de Securitate Internă vor lucra la procesul de verificare de îndată ce nominalizatul la conducerea Departamentului de Stat, Rex Tillerson, este instalat în funcţie.

Pentru a restricţiona imigraţia ilegală, Trump a promis şi construirea unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic şi deportarea migranţilor ilegali care trăiesc în interiorul Statelor Unite. Niciunul dintre ordinele care urmează să fie semnat miercuri nu este de aşteptat să se concentreze asupra acelor probleme.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button