X

Antonio Tajani este noul preşedinte al Parlamentului European

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul comisar european şi purtător de cuvânt al lui Silvio Berlusconi l-a înfruntat în ultimul tur pe compatriotul său Gianni Pittela, candidat al social-democraţilor. 

Tajani, un conservator încă apropiat lui Silvio Berlusconi, a obţinut 351 de voturi, faţă de 282 Pittela.

Candidatul PPE, în vârstă de 63 de ani, a beneficiat de susţinerea majorităţii europarlamentarilor liberali din ALDE şi a conservatorilor din ECR.

El şi-a luat angajamentul să fie un preşedinte “neutru, să servească toţi europenii şi să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: securitatea, migraţia şi locurile de muncă”.

După anunţarea rezultatului votului, preşedintele în exerciţiu al PE, Martin Schulz, a fost omagiat cu aplauze.

După victoria lui Tajani în cursa pentru preşedinţia Parlamentului European, PPE controlează toate cele trei instituţii europene cheie : PE, Consiliul European (Donald Tusk) şi Comisia Europeană (Jean-Claude Juncker).

Antonio Tajani este o imagine oarecum controversată, ca urmare a acuzaţiilor cu privire la rolul jucat în scandalul Dieselgate. De asemenea, acesta este cunoscut pentru poziţia conservatoare cu privire la rolul femeilor în societate şi familie.

Preşedintele P.E. coordonează toate lucrările Parlamentului şi ale organelor sale constitutive, precum şi dezbaterile din şedinţele plenare. El reprezintă Parlamentul în toate afacerile juridice şi relaţiile externe.

De asemenea, el semnează bugetul UE pentru ca acesta să devină operaţional, dar şi toate actele legislative adoptate prin procedura legislativă ordinară.

Majoritatea legislaţiei UE are nevoie de aprobarea parlamentului European, astfel că preşedintele instituţiei are un rol crucial în negocierile privind normele propuse de Comisie.

Liderii europeni, în frunte cu Angela Merkel, cancelarul german, se tem că un P.E. divizat va provoca şi mai mult haos în politica europeană, într-o perioadă în care Bruxelles-ul încearcă să impună politici controversate privind migraţia, securitatea, pieţele de capital, băncile şi energia. Mai mult, Brexitul, care ar urma să fie demarat până la finalul lunii martie, duce blocul comunitar pe teren necunoscut.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button