X

IPS Amfilohie de Muntenegru: „Biserica Serbiei trebuie să se retragă din CMB”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Serbiei trebuie să se retragă din Consiliul Mondial al Bisericilor”, se pare că a afirmat în urmă cu câteva zile IPS Mitropolit Amfilohie de Muntenegru, exarh în S. U.A.

Mitropolitul Amfilohie, în timpul întâlnirii pe care a avut-o în cadrul Episcopiei Americii de Nord şi de Sud, la Mănăstirea sârbă Sfântul Sava, şi-a exprimat convingerea că nu trebuie ca Biserica Serbiei să fie membru CMB și să se retragă din această „formă de organizare”, lucru care fusese decis încă din 1997.

Încheind IPS a vorbit despre „delăsarea dogmatică şi morală” din cadrul unor denominaţiuni creştine (hirotonii ale femeilor, căsătorii între homosexuali ş.a.), subliniind că lucrul acesta trebuie analizat cu multă seriozitate de către Sinodul Bisericii Serbiei.

sursa:  Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: ”Η Σερβική Εκκλησία πρέπει να αποχωρήσει από το ΠΣΕ”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button