X

Ni se reaminteste: SUEDIA – Prima ţară din lume care va renunţa la BANII CASH

de null

Se stia:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dar ni se reaminteste: Prima ţară din lume care va renunţa la banii cash

Suedia ar putea deveni prima ţară care va renunţa la printarea banilor.  Potrivit unui nou raport, patru din cinci produse sunt plătite electronic sau cumpărate cu cardul.
Localnicii fac 260 de tranzacţii electronice pe an şi folosesc din ce în ce mai rar ATM-urile. Deşi costurile de securitate la plăţile electronice au crescut, acestea rămân mai mici decât cele implicate de tipărirea banilor. Suedia cheltuieşte aproximativ 1,2 miliarde de dolari cu tipărirea banilor, adică 0,3% din PIB, scrie “Business Insider”.
De asemenea, preferinţa suedezilor pentru plăţile electronice a dus şi la scăderea jafurilor din bănci. În anul 2012, au fost înregistrate numai cinci jafuri armate, cea mai scăzută rată din ultimii 30 de ani.
Cu toate acestea, o analiză a companiei de cercetare de piaţă Sifo sugerează că ar fi foarte dificilă o renunţare completă la banii lichizi. Profesorul Niklas Arvidsson estimează că abia în anul 2030 se va putea vorbi despre o societate în care să nu se mai folosească deloc bani lichizi.
În alte state din Europa, oamenii preferă în continuare banii lichizi. De exemplu, în Italia, trei sferturi dintre tranzacţii sunt cu bani cash.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Se stia, insa ni se tot reaminteste, ca un soi de reclama a unei minunate vieti fara cash.

Iata si reclame pe fata:

Iata si campanii:

Reifeissen Bank – Campania “VIATA FARA CASH” …

Indoctrinare:

INVATATURA SERPEASCA a reprezentantilor BNR catre liceeni: NU CONTEAZA CA DISPAR BANII CASH, deoarece oricum nu au acoperire in aur

Competitia „care va fi prima tara fara cash” este insa acerba:

Disparitia asta a banilor cash este parte componenta esentiala si inseparabila a sinistrului angrenaj cip – eGuvernare – internetul obiectelor – disparitia banilor cash.

Cat de ticalosit trebuie sa fi sa faci propaganda pro cip in conditiile in care totul e deja demult pe fata?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button