X

NIGERIA: card biometric de identitate cu care se pot face si plati electronice …

_77244147_77218471

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Iata ce putem citi la Nigeria launches national electronic ID cards:

Nigeria lansează cardul de identitate electronic naţional

Preşedintele Nigeriei a lansat în mod oficial un card de identitate naţional, pe care toţi nigerienii vor trebui să-l aibă până în 2019 dacă vor să voteze.

Goodluck Johnathan a primit primul card biometric care poate de asemena fi folosit pentru a face plăţi electronice.

 

_77243992_0661c863-185d-4527-98d3-b698b53ea4a6

MasterCard furnizează factorul plăţii prepaid şi speră că milioane de nigerieni fără conturi bancare vor obţine accesul la serviciile financiare.

O încercare de a introduce cardul ID naţional în Nigeria a dat greş acum 10 ani.

Analiştii au dat vina pe corupţie din cauza acelui eşec, şi au spus că aceleaşi probleme pot să afecteze noua schemă e-ID.

‘Rupe bariere’

“Cardul nu este doar un mijloc al certificării identităţii voastre, ci şi un depozit de date de bază personale şi un card de plată, toate în buzunarul vostru” a spus la lansare preşedintele Johnathan în capitalul, Abuja.

“M-am implicat cu pasiune în acest proiect, în primul rând din cauza impactului omniprezent care poate avea loc în fiecare aspect al materiei socio-economice din scumpa noastră naţiune,” a spus el.

Potrivit băncii centrale a Nigeriei, aproximativ 30% din cei 167 de milioane de locuitori ai ţării au acces la conturi bancare, raportează agenţia de ştiri Bloomberg.

MasterCard a relatat combinaţia dintre un card de identitate şi un card de plată pentru cei peste 16 ani ca fiind un pas important.

Noile carduri indică fotografia unei persoane, numele, vârsta şi numărul unic ID- şi amprentele de pe cele 10 degete şi un iris care sunt scanate în timpul înregistrării.

Aceste detalii sunt destinate să asigure că nu vor exista copii (dubluri) în sistem.

În cadrul unei etape al ghidului experimentat, care a început să înregistreze numele în octombrie anul trecut, au fost eliberate 13 milioane de carduri ID marca- MasterCard.

Sunt centre de înregistrare în toate cele 36 de state şi nu există nici o taxă pentru a primi cardul, deşi oamenii vor fi controversaţi în cazul în care va trebui restituit.

Comisia Administraţiei de Identitate Nigeriană (NIMC), care se află în spatele proiectului, încearcă să alcătuiască bazele de date gurvernamentale incluzând cele ale permisiilor de conducere, inregistrării voturilor, asigurării de sănătate, impozitelor şi pensiilor.

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

N-avem in ce tara merge ca sa scapam de CIP. Ati auzit de GAMBIA? Si ei cu BIOMETRICUL …

Video: CIPIZAREA UCRAINEI – Biometric passport, ID-card

Video: BANGLADESH, printre cele mai sarace tari, SI EI CU BIOMETRICUL …

Video: GEORGIA – ID CARD. Prezentare – minunata lume a viitorului …

VIDEO: Rusia – UNIVERSAL ELECTRONIC CARD. Cat a progresat implementarea?

Video: Si IRANUL va implementa National Smart ID Card, semnatura electronica si e-guvernarea …

Din nou despre MEGA ACTIUNEA din India: BULETIN BIOMETRIC CU CIP, amprentare, scanarea irisului, numar unic de identificare pentru o populatie mai numeroasa decat a SUA, UE si Rusiei luate la un loc …

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …

VENEZUELA: Ai ID BIOMETRIC? Mananci de la stat

Dar documentele biometrice nu sunt pentru toti:

MOSSAD le interzice agentilor noile documente biometrice. DE CE OARE?

Asadar iata ca populatia uriasei tari africane va plati cu buletinul. Se indoieste careva ca astfel se vor petrece lucrurile si la noi, mai devreme sau mai tarziu? Cum va fi cand si plata cash va dispare?

Ma intreb cum de nu le e frica “teologilor” ce-i ataca furibund pe cei anti cip …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button