X

MOTIVUL RELIGIOS trebuie OBLIGATORIU INCLUS in cererile de alternative la BULETINELE CU CIP, in timpul mitingurilor anti cip si in momentul in care vom refuza aceste acte electronice

Pana acum nu prea s-a procedat astfel si rau s-a facut.  Multe asociatii au mers in fata autoritatilor strict cu „motive de ordin civic si dpdv al libertatilor civile”, iar intrusi in miscarea ortodoxa au creat un curent de opinie cum ca doar astfel trebuie abordata chestiunea:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serpeasca de la RAZBOI INTRU CUVANT: „teoria pre-pecetii frizeaza erezia”

Adica musulmancele au voie sa invoce motivul religios pentru a purta burqa, ereticii au voie sa invoce motivul religios pentru eliminarea crucifixelor din scoli, doar ortodocsii romani nu au voie sa invoce in fata autoritatilor vreun motiv religios pentru a refuza cipurile.

Sunt ortodocsi care considera buletinul cu cip sau cardul de sanatate cu cip a fi deja lepadare:

IN SFARSIT … Staretul Hariton Negrea: CINE PRIMESTE ACTELE ELECTRONICE SE LEAPADA DE HRISTOS

Si nu doar la noi, ci si in alte tari ortodoxe. Voi dezvolta acest subiect intr-un viitor articol.

De ce acestora nu li se permite refuzarea oricarui act electronic pe motiv religios? De ce acestia sunt atacati in primul rand de frati ortodocsi ce nu considera a fi inca lepadare primirea lor?

   Sa ne amintim de Hotararea Sfantului Sinod din 2009:

[…]

întrucât unele persoane au reticenţe faţă de paşapoartele biometrice, Sfântul Sinod va interveni pe lângă instituţiile Statului Român (Preşedinţie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta măsurile necesare pentru modificarea şi completarea legislaţiei în vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice

[…]

În plus, PF Daniel a luat act de lămuririle primite de la Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia Generală de Paşapoarte “din care rezultă două asigurări importante, şi anume faptul că a avea un paşaport este un drept şi nu o obligaţie, paşaportul fiind un document eliberat, la cerere, pentru cei ce doresc să călătorească în afara spaţiului Uniunii Europene”. “Astfel, se deduce că cei care invocă obiecţii de conştiinţă sau motive religioase au libertatea să nu solicite acest nou tip de paşaport”, potrivit Sfântului Sinod.

Si sa ne mai amintim si de cele zise tot atunci de Mitropolia Clujului:

Mitropolia Clujului crede ca pasapoartele biometrice aduc o ofensa romanilor

Iar de curand, de asta data in Grecia:

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – ANTI CIP. Arhimandritul Sarántis Sarántos – NOUL ACT DE IDENTITATE: DRUM FARA INTOARCERE

TEHNIC O POT FACE. Vor adauga numarul 666 in cipurile din buletine pe ultima suta de metri?

Sunt argumente suficiente pentru a putea invoca motivul religios.

Multe nu mai putem noi face pana in aprilie, dar orice vom face trebuie obligatoriu sa includa si acest motiv.

Ca daca in continuare ne bazam strict pe celelalte argumente, o vom lua, ca si pana acum, mereu in barba, asa cum probabil ca s-a si dorit.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button