X

DEZBATERE PUBLICA. IMPLICATI-VA. De la 1 aprilie 2014 – BULETIN CU CIP. Ei zic ca nu-i obligatoriu cu cip, dar atentie: VA FI SI CARD DE SANATATE, care VA AVEA OBLIGATORIU CIP. Avocati si juristi crestini: LAMURITI VA RUGAM CHESTIUNEA!

Iata ce aflam din articolul Atentie! Se schimba actele de identitate!:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat in dezbatere publica un proiect de act normativ, pentru modificarea legislatiei referitoare la noile documente de identitate care vor fi obligatorii de anul viitor.
Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul MAI si stabileste, printre altele, forma si continutul de date ale documentelor de identitate care vor fi puse in circulatie din 1 aprilie 2014. Este vorba despre:

 

–          cartea de identitate (C.I.),

–         cartea electronica de identitate (C.E.I),

–         cartea de identitate provizorie (C.I.P.) si dovada de resedinta in cazul cetatenilor romani,

–         cartea de rezidenta, respectiv cartea electronica de rezidenta (C.E.R.), precum si de cartea de rezidenta permanenta si cartea de rezidenta electronica permanenta, pentru cetatenii statelor membre ale UE, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene care au resedinta pe teritoriul Romaniei.

Inscriptionare

Potrivit proiectului legislativ, noile carti de identitate vor contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale si datele inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta, suplimentare fata de cele aflate in circulatie in prezent. Datele cu caracter personal vizibile sunt:

–         numele si prenumele titularului;

–         sexul;

–         cetatenia titularului;

–         data si locul nasterii titularului;

–         semnatura olografa a titularului;

–         imaginea faciala a titularului;

–         codul numeric personal;

–         adresa de domiciliu a titularului.

Date stocate pe cartea de identitate

Cartile electronice de identitate si cartile electronice de rezidenta vor contine:

–         datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului;

–         prenumele parintilor titularului;

–         certificate si certificate calificate;

–         date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare (amprente) de la doua degete.

Dovada asigurarilor de sanatate

Conform Legii 235/2013, noile documente de identitate vor include si datele aferente cardului national de asigurari de sanatate, respectiv:

–         numele, prenumele, precum si codul numeric personal ale asiguratului;

–         codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate;

–         numarul de identificare al cardului national de asigurari sociale de sanatate.

Totodata, pe cipul care permite asimilarea cartii de identitate ca si card de sanatate, vor fi inscrise si:

–         diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice;

–         grupa sanguina si RH;

–         acceptul exprimat, in timpul vietii, pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule, dupa deces;

–         numele, prenumele si datele de contact ale medicului de familie.

Reprezentantii MAI sustin ca noile documente de identitate vor contine elemente de securizare specifice, care sa asigure impiedicarea falsificarii si contrafacerii. Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata de contact, iar cartea electronica de identitate si cartea electronica de rezidenta vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Potrivit MAI, tehnologia contactless cip inteligent are implementate iin interior masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a duplicarii informatiilor.

Conform articolului Nu e pacaleala! Din 1 aprilie 2014 vom primi noi acte de identitate:

[…]

Buletinele electronice se vor elibera incepand din 1 aprilie 2014, iar punerea in circulatie a noilor documente de identitate se va realiza, in mod esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate, pe masura asigurarii cu suportul tehnic necesar a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.

Atentie! Legea nr. 235/2013 stabileste ca, de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cetatenii romani pot opta fie pentru eliberarea unei carti de identitate, fie pentru eliberarea cartii electronice de identitate.

“Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului”, a explicat, in luna iunie, Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

   Iata insa ce posteaza comentatorul card simplu, dar cu cip la ultimul articol de mai sus:

ceea ce omite sa spuna onorata sefa a serviciului juridic este ca si cartea de identitate simpla are cip. Este vorba de cipul aferent cardului de sanatate electronica. Cu alte cuvinte, in acest moment, ministerul sanatatii a comandat si urmeaza sa distribuie 9 mil de carduri de sanatate cu cip. De la 1 aprilie 2014, cardurile de sanatate se unesc cu cele de identitate astfel ca vom avea un singur act. Actul de identitate simplu va cuprinde si el cip… asa cum se mentioneaza in legea 235/2013 (pct. 13) care face referire la “mediul de stocare” … Insa “a minti frumos este mai usor decat a spune adevarul” ca sa nu sperie multimea… Cine va avea acces la “mediul de stocare” care cuprinde datele de stocare privind starea sanatatii… Teoretic, cine stie parola… Practic, nu stie nimeni… Dar de dosarul electronic al pacientului ati auzit? Stiti ca acest contract este pe mana unui fost securist? UTI SYSTEMS va spune ceva?
Aveti grija romani! Ni se pregateste ceva… pe ascuns!!

   Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar, la sfarsitul lui iunie anul asta ni se comunica:

Apariţia buletinelor cu CIP se amână! Noile cărţi de identitate vor fi disponibile abia de anul viitor, din aprilie. Legea noilor documente a trecut de Camera Deputaţilor, însă a fost modificată radical. O noutate este contopirea buletinului cu cardul de sănătate, astfel încât să avem un singur document.
Noua carte de identitate va avea dimensiunile unui permis, datele titularului vor fi tipărite atât pe faţă cât şi pe verso, şi va conţine faimosul cip. Însă noutatea absolută este că noul buletin va fi şi card de sănătate.
Vor fi emise în paralel două tipuri de buletin, iar fiecare îşi va putea alege varianta dorită.

“Vor fi două mari categorii de CI.

–          Una simplă, care va conţine doar acel cip, conţinând datele de pe cardul de sănătate

şi

– un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conţine acele date biometrice şi datele de pe cardul de sănătate“, spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.
Şi modul de obţinere a documentului va fi simplificat. Pentru eliberarea unui nou buletin va fi necesar doar vechiul act şi o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la domiciliu.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident …

Deci mai limpede de atat nu se poate: oricum o dai, tot cu cip e.

La sfarsitul lui iulie a acestui an, se sublinia:

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cea care a propus amanarea termenului cu un an, si-a argumentat pozitia explicand ca noile buletine vor contine si date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate. “Introducerea functionalitatii de card national de asigurari sociale de sanatate impune cu necesitate configurarea sistemului si proiectarea fluxurilor tehnice, astfel incat termenul stabilit trebuie reconsiderat”, puncteaza Comisia.
Cititi va rog mai multe in articolul:

AU RECUNOSCUT OFICIAL: Au amanat un an pentru a fi doua in unul. Si cred ca noul NOUL BULETIN – CARD DE SANATATE va fi obligatoriu cu cip

Cititi va rog si:

De ce la televiziunile romanesti NU SE DEZBATE chestiunea BULETINELOR CU CIP, macar atat cat se face in SUA? De ce in Parlamentul Romaniei NU EXISTA NICI MACAR UN POLITICIAN care sa se opuna?

Video (2007 – integral): Parintele Vasile Novikov si demonizatii. Despre pasapoarte biometrice, CNP, semnul fiarei si antihrist

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 1)

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 2)

Parintele ARSENIE PAPACIOC – ANTI CIP: “Inca nu e lepadarea cea desavarsita. Dar este inceputul primejdios al acestei lepadari, din care care nu vei mai putea iesi mai tarziu.”

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …

VIDEO – PS Sebastian, Episcopul Slatinei: „Nu acceptati cipurile nici macar in pasapoarte”

VIDEO: 100 000 de greci cu preoti in frunte au manifestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. Ati vazut ceva la tv? La noi stirile ii prezinta pe Oana si Pepe …

Parintele PAISIE AGHIORITUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Parintele Paisie Aghioritul: „CHIAR SI ATUNCI CAND PRIMESTE BULETINUL, TOT SE LEAPADA DE HRISTOS”. Despre U.E., pecetluire si buletinele electronice

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sf. Paisie Aghioritul nu era deacort cu cartelele simple si nu binecuvinta asa ceva, a mustrat cnp-urile, zicind ca cine va primi noile documente va pierde Harul Sf. Duh si zicea:”…uita-te oamenii nici nu inteleg ca pecetluirea inainteaza”(si zic stareti rusi-prin orice document antihristic de identitate sau simple, prin acte cu cnp sau fara cnp, prin cartea de identitate actuala, prin codificari de tot felul, prin acte cu cod de bare si banda macnetica sau fara, prin acte cu cip sau fara, prin implantul cu cip sau insemnarea codului de bare la om). A refuza primirea semnului 666 prin acte pe hirtie sau mina sau frunte-inseamna ati pastra credinta si botezul tau iar a primi acest semn, numar, inseamna a te lepada de credinta de botez si de Hristos. Exista posibilitatea a avea buletin cu cip si fara cip, nu luati nici un buletin fiinca sunt vicleni te duci la spital si la medicul de familie si iti face dosar electronic medical, chiar de te duci fara card, feriti-va de asa ceva, feriti-va si de pacate, de ecumenismele dracesti care sunt “ispita veacului de pe urma”, de hotaririle sinodului din Creta si de schisme si extreme. Si inca ceva: spun marii pustnici din Romania cit si cei din Ierusalim ca anul acesta a COBORIT pe pamint SF. PROOROC ILIE SI ENOH. Sa-i sustinem in activitatea lor, sunt retrasi in pustie si de la anul incolo se vor arata lumii, fiinca sfiintiile lor sunt luptatori de frunte si biruitori cu cei ce marturisesc biruinta lui Hristos. Sa ne impotrivim Globalizarii(fratele Valerica Busa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button