Iata ce aflam din articolul Sfârşitul parolelor se apropie: Google şi Apple lucrează la alternativele viitorului:
Google, Apple, Motorola şi alte companii dezvoltă şi propun fiecare alternative mai comode, simple şi accesibile utilizatorilor la vechea modalitate de securizare a informaţiilor personale în lumea virtuală, şi anume combinaţia utilizator-parolă care dă dureri de cap celor care au multiple conturi şi trebuie să memoreze toate parolele, scrie Business Insider.
Gigantul Google propune două variante: identificărea pe baza amprentei sau introducerea unui ID card numit „Yubikeys” în portul USB al calculatorului.
FIDO Alliance („Fast IDentity Online”), un consorţiu care îşi propune eliminarea parolelor şi din care face parte şi PayPal, a realizat un sistem prin care utilizatorii de smartphone-uri se pot identifica prin atingerea ecranului cu vârful degetelor.
„Aceste tehnologii (biometrice – n.r) se apropie de maturitate, având costuri convenabile şi fiind gata de a intra pe piaţa de larg consum”, a spus vice preşedintele FIDO, Ramesh Kesanupalli.
Kesanupalli a declarat că tehnologia FIDO ar putea fi lansată anul aceasta, confirmând predicţia lui David Nahamoo din 2011, unul dintre cei mai remarcaţi cercetători de la IBM, că în cinci ani sistemul utilizator-parolă va fi înlocuit de biometrice.
Apple a înregistat câteva brevete pentru tehnologii de recunoaştere facială şi de scanare a amprentelor.
Regina Dugan, şeful departamentului de cercetare de la Motorola, a propus o soluţie mai futuristă – înghiţirea unei pastile cu microcip şi baterie care se activează în contact cu acidul gastric, emiţând un semnal radio unic.
„Eu înghit în fiecare dimineaţă câte o pastilă cu vitamine. Ce ar fi dacă aş lua o pastilă de autentificare?”, a spus Dugan la conferinţa de tehnologie D11 din California.
Mulţi furnizori de servicii online încep să adopte o metodă de identificare cu două elemente, cerând pe lângă parolă şi răspunsul la o întrebare secretă prestabilită sau un cod primit prin SMS.
Administratori online de parole precum Lastpass, KeePass, 1Password, Dashlane şi recentul serviciu lansat de Apple, iCloud Keychain, au început să apară precum ciupercile. Aceştia promit să păstreze întreaga colecţie de parole a utilizatorului într-un dosar accesibil printr-o parolă master.
Însă până când vor exista aceste opţiuni, experţii în securitate recomandă folosirea unor parole cât de lungi posibile, amestecând litere cu numere şi simboluri şi să nu fie folosită aceeaşi parolă pentru mai multe conturi.
Cititi va rog si:
Autentificare: TATUAJE PE … BRATE. Motorola se implica
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.