X

Comentariul zilei (24.06.2013): Scurta paralela intre problema homosexualitatii si cea a insemnarii

   Iata comentariul fratelui mircea. v postat la articolul Video: „E SFANT”, a zis dracul dintr-o femeie despre parintele JUSTIN PARVU:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Scurta paralela intre problema homosexualitatii si cea a insemnarii

De vreo zece ani in tara au inceput paradele gay. Apoi propaganda din ce in ce mai agresiva in scoli, medii culturale, mass-media si toate cu sprijinul ambasadelor occidentale in frunte cu ambasada sua, ca doar trebuie sa fie primii si la homosexualitate. Au fost implicati medici, oameni de stiinta, intelectuali, politicieni in toata aceasta campanie. Deci, din partea lor, actiuni pregatite foarte bine, cu tinte precise: pregatirea mentalului omului, al copilului, al tanarului ca sa accepte asa ceva si sa nu se opuna. In tot acest timp, biserica s-a facut ca nu vede. Reactii slabe de tot, sau deloc.
Cu ocazia scandalului de la Muzeul Taranului Roman, a fost sunat purtatorul de cuvant al patriarhiei, si ce raspunde: “se stie pozitia patriarhiei inca de acum 20 de ani, lasati-ne in pace ca avem treburi mai importante de facut” (aproximativ). Deci astia, homosexualii, lucreaza la greu pt indoctrinare, si patriarhia zice ca a vorbit o data acum 20 de ani. In tot acest timp, toate blogurile crestine au tipat.
Abia acum, cand s-a ajuns cu cutitul la os, cand se vorbeste de legiferare, constitutie… au inceput, episcopi, stareti de manastiri, chiar patriarhul, sa vorbeasca. Si chiar destul de indignati. Dintr-o data, problema a devenit foarte arzatoare, cum ca e cea mai importanta, si ca asa ceva nu a mai fost sa se legifereze pacatul, si familia, si morala crestina, si Sodoma si Gomora, si timpul marturisirii… Toate foarte corecte. Dar in toti acesti ani, cand mirenii pacatosi si fara scoli teologice tipau, vocea bisericii a fost micuta de tot sau inexistenta. Erau probleme mai importante de rezolvat. Pana si in popor exista vorba “nu ingrasi porcul in ajunul craciunului”. De ce reactie doar acum? Intr-o problema “clasica”, cu exemplu dur si clar de tratatre a ei de catre Dumnezeu. Nu spun ca nu e buna aceasta reactie chiar si in al 12-lea ceas. Dar, e foarte foarte tarziu. Nu s-ar fi ajuns aici, la problema legiferarii, chiar daca venea si mama ambasadei sua, daca era o opozitie ferma de la inceput.

La fel este si cu problema pasilor facuti in problema insemnarii. Da aici e chiar mai rau, ca nici macar nu se recunoaste ca pasii astia ar fi o problema. Ba din contra, esti indemnat sa faci acesti pasi, sa iei acte biometrice, card de sanatate… Pai daca la Sodoma si Gomora a fost asa greu, in privinta etapelor premergatoare insemnarii e clar care va fi atitudinea. Aici e foarte posibil ca nici macar cand ajunge cutitul la os, cand se va vorbi de legiferare, sa nu se ia nici o atitudine. Sa nu fie asa.
Si atunci, asa cum spunea Parintele Justin ca “solutii lumesti nu exista”, nici ajutorul nu va fi lumesc. Nici noi nu trebuie sa ne punem nadejdea in ajutor lumesc. Ajutorul va fi tot de la Dumnezeu, Maica Domnului, un Parinte Justin, Paisie, Elpidie, Sfintii Inchisorilor si toata ceata Sfintilor din Cer.”

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (16.06.2013): Cand esti anuntat ca se opreste apa ce faci? Iti faci provizii sau astepti intai sa se opreasca (timp in care ii certi pe cei ce-si fac provizii) si abia dupa ce s-a oprit cauti si tu pe undeva sa bei un pic? Asa si cu cipurile astea …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button