X

Super CIP in Smartphone: LE TRANSMITE UNDE ESTI CU O PRECIZIE DE CATIVA CENTIMETRI …

   Iata ce aflam din articolul A New Microchip Knows Just Where You Are, Indoors and Out:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cipul are o acuratete fara precedent, procesand informatii din mai multi senzori diferiti. 

Broadcom tocmai a scos pe piata un cip pentru telefoanele smartphone care promite sa indice locatia cu maxima precizie, posibil cu o diferenta de centimetri fata de cea reala, vertical si orizontal, inauntru si afara.

Acuratetea fara precedent a cipului 4752 de la Broadcom este data chiar de multimea senzorilor de la care proceseaza informatia. Poate primi semnale de la satelitii globali de navigare, antenele de telefonie mobila si punctele de internet Wi-Fi gratuite si de asemenea primeste date de la giroscoape, accelerometre si altimetre.

Varietatea informatiilor de localizare care sunt disponibile producatorilor de telefoane mobile face ca in lumea noastra cu o densitate tot mai  crescuta a radio-frecventelor, serviciile de localizare sa devina din ce in ce mai rafinate.

In teorie, noul cip poate afla chiar si la ce etaj al unei cladiri va aflati, datorita abilitatii sale de a integra informatii primite de la senzorul de presiune atmosferica care se afla pe multe modele de telefoane cu sistem de operare Android. Compania a denumit abilitati ca aceasta „navigare omniprezenta”, si scopul este de a  permite un nou tip de e-comert bazat pe faptul ca proprietarii de magazine vor cunoaste momentul in care treci prin fata usii lor, sau cand te uiti la un produs anume, si-ti pot oferi reduceri chiar in acea clipa.

Integrarea noilor tipuri de date de localizare deschide posibilitatea folosirii navigarii inauntrul cladirilor, unde semnalul GPS este slab sau inexistent.

Broadcom este deja cel mai mare furnizor de cipuri GPS pentru producatorii de  telefoane smartphone.  Noul sau circuit integrat se bazeaza pe senzori care nu sunt prezenti in fiecare nou smartphone, deci nu va efectua aceleasi operatii in toate telefoanele. Noul cip, precum unele din cele deja existente, are abilitatea de a triangula, folosind puncte gratuite Wi-Fi. Broadcom tine o baza de date cu aceste puncte pentru folosinta clientilor, dar sustine ca cei mai multi dintre clientii sai isi tin propria lor evidenta.

O companie care a initiat construirea si mentinerea acestor tipuri de baze de date cu punctele gratuite de internet este SkyHook Wireless. CEO-ul Skyhook, Ted Morgan, este sceptic ca Broadcom poate tine pasul cu sistemul informatic folosit de compania lui  pentru o localizare precisa inauntrul cladirilor. „Broadcom vorbeste abia acum despre ceva ce noi facem de 7-8 ani, descoperind toate provocarile”, spune Morgan. Aici includem managementul bateriei si catalogarea unui nou val de puncte gratuite de internet mobil. „Broadcom nu a facut implementari majore”, adauga Morgan.

Scott Pomerantz, vice presedinte al diviziei GPS al companiei Broadcom, il contrazice: „ principalele sisteme de operare (mobile) au toate o strategie pusa la punct” de a crea propria lor baza de date Wi-Fi. Pomerantz nu are voie sa spuna nume, dar unul dintre cei mai mari clienti ai Broadcom este Apple, care a folosit in trecut Skyhook pentru serviciile de localizare pe telefonul sau iPhone, dar acum are propriul sau sistem de localizare.

Cel putin o trasatura a noului cip GPS de la Broadcom este in intregime avangardista si integreaza informatii dintr-o sursa care nu este inca implementata la nivel comercial: senzori bluetooth. ( Bluetooth-ul este tehnologia wireless standard folosita pentru comunicatii cu raza scurta de actiune in dispozitive ca tastaturi wireless si casti de telefon.)

„Utilitatea (pentru senzorii bluetooth) s-ar putea gasi in marile centre comerciale de tip mall”, spune Pomerantz. „Ar fi o investitie buna pentru un mall  sa realizeze o astfel de implementare – poate chiar sa le puna la fiecare 100 de metri si apoi sa le ofere posibilitatea oamenilor care viziteaza mall-ul sa obtina informatii exacte despre reduceri.”

„Densitatea acestor senzori ti-ar da posibilitatea unei localizari chiar mai exacte”, spune Charlie Abraham, vice presedinte la Broadcom. „ Ti-ar putea arata unde sunt bananele intr-un magazin – chiar si pe ce raft se afla o anume marca de produs”.

Comentariu saccsiv:

   Sigur ca da. Ei vor stii exact unde suntem, doar pentru reclame …

Cititi va rog si:

VIDEO: Ciudatele cipuri FEMA ce vor fi introduse in toate telefoanele mobile incepand de anul viitor

Politia Metropolitana a achizitionat tehnologie pentru a detecta toti utilizatorii de telefonie mobila dintr-o zona tinta. Tehnologia permite autoritatilor inchiderea mobilelor de la mare distanta, interceptarea comunicatiilor si colectarea datelor

VIDEO – WTVT FOX 13: CUM POTI SPIONA PRIN MOBIL? Cum poti aculta convorbirile si urmari deplasarile posesorului?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button