X

Germania: PERMISUL DE SEDERE SI MUNCA va fi de tip CARD CU CIP, asemanator buletinului de identitate cu date biometrice

Citez din articolul Atentionare pentru romanii din Germania: permisele de sedere vor fi de tip card cu cip:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De la 1 septembrie, in Germania a fost introdus permisul de sedere si munca in format electronic (eAT).  In locul vechiului document, lipit intre filele pasaportului sau permis standard pe hartie A4, strainii dispun de carduri cu chip, pe care sunt stocate amprentele, fotografia si datele personale ale acestora.

Taxa pentru obtinerea noului document poate ajunge si pana la 110 euro. Cardul, care inlocuieste vechiul permis pe hartie, este protejat prin existenta unui cod PIN si poate fi solicitat la Oficiul pentru relatii cu strainii.

Conform ministerului de resort, durata de prelucrare a cererii si eliberare a cardului cu chip este de sase saptamani. Prezenta la ghiseu a solicitantilor, inclusiv a copiilor trecuti de sase ani, este obligatorie (pentru luarea celor doua amprente). Cei care au implinit zece ani vor trebui sa semneze singuri cererea.

Asemanator buletinului de identitate cu date biometrice, noul card le va permite strainilor trecuti de 16 ani sa-si rezolve pe internet diverse probleme de ordin birocratic, cum ar fi declaratia de impozit pe venit. Cine doreste sa foloseasca si aceasta optiune are insa nevoie de un dispozitiv de citire a cardului, asa cum posesorii buletinelor de identitate cu date biometrice au nevoie de programul “AusweisApp”, disponibil pe piata in limbile germana si engleza.

Introducerea cardului cu date biometrice nu duce la pierderea valabilitatii vechiului permis de sedere pe hartie. Rezidentii pot obtine cardul cu chip la expirarea vechiului document, dar nu mai tarziu de 30 aprilie 2021. Persoanele care detin permis de sedere definitiva in Germania vor fi obligate sa-si reinnoiasca la fiecare zece ani cardul.

Pe 18 aprilie 2008, Uniunea Europeana a decis introducerea dreptului de rezidenta sub forma de card cu date biometrice in toate statele membre. Initial, ministerul federal de interne isi propusese sa elibereze noul document de identitate in mai 2011.

Claudia Stefan, DW

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button