X

Agenda Digitala Europa 2020: Orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate. Aspectul hard va fi cardul de identitate cu cip sau cardul de sanatate. DACA NICI CAND NE-O SPUN PE FATA NU PRICEPEM …

   Citez din articolul Vreme: Orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, joi, că orice român va avea şi în lumea virtuală o identitate, pentru aplicaţiile dezvoltate de instituţiile statului, cu ajutorul unui soft care va fi operaţional într-un an. 

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) de la Târgu Mureş, că le-a prezentat primarilor de municipii reuniţi o serie de proiecte dezvoltate de Ministerul Comunicaţiilor, care construieşte strategii şi planuri pentru a respecta “Agenda Digitală Europa 2020” la care a aderat.

“Dacă discutăm de proiectele în operare, putem discuta de sistemul de achiziţii publice care anul acesta pe primele aproape şase luni se ridică la volumul anului 2010, cu economii de peste 18 la sută. Ei ( autorităţile locale- n.r.) sunt principalii beneficiari şi au economii de peste 18 la sută. Avem proiecte în implementare – şi astăzi am prezentat în faţa membrilor AMR Sistemul Naţional de Plată cu cardul bancar, un sistem dedicat plăţii taxelor şi impozitelor locale de către cetăţeni prin intermediul cardului bancar, folosind o platformă web. În fază de proiectare şi foarte important pentru alfabetizarea României este proiectul managementului identităţii”, a spus Vreme.

Vreme a susţinut că proiectul respectiv – care va folosi o platformă soft finanţată din fonduri europene, operaţională în circa un an – presupune că orice român va avea şi în lumea virtuală o identitate, pentru aplicaţiile dezvoltate de instituţiile statului.

“Practic, orice cetăţean al României, pe lângă identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui să aibă şi în lumea virtuală o identitate, care să îi permită să acceseze aplicaţiile care la ora actuală sunt destul de bine conturate în cadrul instituţiilor statului. De multe ori ne lovim de această problematică, a managementului identităţii”, a spus Vreme.

El a precizat că în ce priveşte platforma legată de managementul identităţii, aspectul hard este dat de dispozitiv – care poate fi cardul de identitate cu cip, cardul de sănătate sau telefonul, în timp ce platforma soft va fi realizată printr-un program cu finanţare europeană.

Vreme a susţinut că îi este greu să estimeze cât ar putea costa o astfel de “soluţie majoră în România”, dar a arătat că platforma soft ar putea să fie operaţională în termen de 12 luni, după care va “urma şi o perioadă de implementare, legată de hard”.

Vreme a dat asigurări că nu vor apărea probleme legate de securitatea datelor şi că sistemul poate rezista atacurilor.

El a arătat că în ce priveşte Sistemul Naţional Electronic de Plată cu cardul bancar, aplicaţia funcţionează deja în unele primării, care au avut deja destul de multe încasări prin intermediul acesteia, şi ea a rezistat chiar şi la 60.000 de atacuri pe oră.   În prezent, în cadrul acestui sistem se derulează faza în care se distribuie “credenţialele”, a mai spus ministrul.

“Primăria Târgu Mureş este prima care a primit aceste credenţiale. Credenţialele presupun primirea de către orice cetăţean a numărului de utilizator şi a parolei, cu care va intra în sistem. Primăria Târgu Mureş este prima care a primit aceste credenţiale şi cred că de săptămâna aceasta va începe distribuirea şi, totodată, conştientizarea cetăţeanului legat de acest nou mod de a pune problema”, a arătat Vreme.

Iata si ce mai putem citi in articolul Vrei-nu vrei, vei avea un avatar!:

Fiecare român va fi prezent în lumea virtuală, fie că vrea, fie că nu vrea. Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor susţine că, în curând, instituţiile statului vor dezvolta un soft ce va include date despre toţi cetăţenii României.

Platforma va fi funcţională în cel mult un an.”Practic, orice cetăţean al României, pe lângă identitatea pe care o are, cu buletinul, va trebui să aibă şi în lumea virtuală o identitate, care să îi permită să acceseze aplicaţiile din cadrul instituţiilor statului”, a spus Vreme.
   Comentariu saccsiv:

Majoritatea populatiei nici nu realizeaza ce i se intampla. Si din pacate chiar multi dintre cei ce-si spun ca s-au trezit, dorm de fapt pe ei si viseaza ca pot accepta orice, caci la momentul implantului unui cip in corp, il vor refuza.

Iar intre timp SISTEMUL lucreaza de zor si tot tese la panza de paianjen si ne tot infasoare in ea. Ca nu ne rupem cand ne prinde doar cu un fir sau doua. Ci stam ca habaucii si ne iluzionam ca ne vom elibera noi cand va fi momentul …

Pana la urma cred ca au dreptate acestia:

VIDEO (si rezumatul transcriptului): Ierodiaconul Avel Semeonov indemna in 2006 sa nu luam nici macar cartile de identitate „din plastic”

Doar un cip, fie el chiar si implantat, nu ajuta pe cei ce pregatesc imparatia antihristului. Au nevoie de un complex sistem in care sa-l integreze:

PIRAMIDA e-GUVERNARII

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

“Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică”

De la 1 iulie 2011 declaratiile se vor depune numai in SISTEM ELECTRONIC. Va fi nevoie de SEMNATURA ELECTRONICA OBLIGATORIE

SEMNATURA ELECTRONICA: De la 1 IUNIE, medicii si farmacistii vor transmite raportarile catre CNAS exclusiv in format electronic, iar de la 1 IULIE declaratia 112 se va depune, de catre toate firmele, numai prin internet

DECIZIE CSAT: MAI va controla bazele de date ale primăriilor. E legat de eRomania?

Judecator Carmen Elena Paduraru: „E-ROMANIA – un pas hotarator spre DICTATURA”

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

Inclusiv de internetul obiectelor:

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

FOTO: Cipurile RFID antifurt de pe haine au pregatit doar terenul …

Parlamentul Europea: ETICHETELE HAINELOR VOR AVEA CIP

Doar astfel vor putea aduce omenirea in situatia de a nu mai putea vinde sau cumpara fara semnul fiarei. Asta se tot uita. Ne amintim doar ca semnul va fi pus pe mana dreapta sau pe frunte. Nu si de celalalt aspect. Uitam ca sunt legate intre ele. Si majoritatea ne axam strict pe chestia cu cipul. Dar si acest aspect il abordam in general prost, caci zicem: pana la urma ce mare lucru un buletin cu cip?

Vai de noi. E clar ca fara ajutorul bunului Dumnezeu nu vom putea razbi, dar ne facem vinovati ca prea stam ca umerasele. Si SISTEMUL tot tese si tot tese intruna. Si noi nu ne desprindem. Nu refuzam nimic. Acceptam tot si ne iluzionam …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button