X

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

   Citez din articolul Intel wants a chip implant in your brain:  

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Producatorul de cipuri Intel doreste sa implanteze un cip de citire a gandurilor in creierele clientilor sai, cip care sa le permita sa foloseasca computerele si alte dispozitive fara sa depuna nici un efort muscular. 

   Intel crede ca clientii sai ar fi doritori sa li se implanteze cipuri in creiere astfel incat sa poata folosi computerele fara sa utilizeze tastatura sau mouse-ul, ci doar folosind gandurile. Implantul poate fi folosit, de asemeni, pentru telefoane, televizoare si DVD-uri.

   Cipul este realizat in Statele Unite, in laboratoarele Intel din Pittsburgh. Acesta va citi activitatea creierului folosind tehnologia bazata pe FMRI (Functional Magnetic Resonance Imaging). Cipurile de citire a gandurilor nu sunt disponibile inca, dar cercetatorul Dean Pomerleau de la Intel crede ca sunt aproape realizate.

   Teoretic, diferiti oameni ce se gandesc la acelasi cuvant sau imagine vor avea aceeasi activitate a creierelor, dar de vreme ce nimeni nu stie cu siguranta cum functioneaza creierul, acest lucru nu poate fi o certitudine. Pomerleau si echipa sa au folosit FMRI pentru a scana creierele voluntarilor pentru a vedea daca modelele se potrivesc atunci cand ei se gandesc la aceleasi lucruri si pana acum rezultatele sunt promitatoare.

   Pomerleau a afirmat ca, deoarece in viitor oamenii si masinile vor converge in multe feluri, oamenii vor dori sa renunte la folosirea interfetelor, cum ar fi tastatura, mouse-ul sau vor dori sa comande de la distanta si sa foloseasca dispozitivele cu ajutorul undelor cerebrale. Pomerleau crede ca la un moment dat in viitor, oamenii vor fi ‘mai deschisi’ fata de ideea implanturilor.

   Pomerleau a afirmat ca o tehnologie de citire a gandurilor ce va ajuta in folosirea computerului este aproape realizata, iar urmatorul pas este realizarea micutului implant, ce va fi mai putin incomod pentru utilizator.

   Profesorul asociat Charles Higgins de la Universitatea din Arizona prevede ca oamenii vor folosi computere hibride cu ajutorul unei combinatii dintre tesuturile vitale si tehnologie, in urmatorii 10 pana la 15 ani. Cercetatorii de la universitate au reusit cu succes sa realizeze un robot ce este ghidat cu ajutorul ochilor si creierului unui fluture de noapte. Si cercetatorii de la Toyota lucreaza in acest domeniul si au realizat un scaun cu rotile controlat prin undele cerebrale.

   Desi este putin probabil ca multi oameni se vor oferi voluntar in prezent pentru implantul cipului de la Intel, acesta ar putea avea aplicatii pentru oamenii care nu se pot misca, cum sunt cei paralitici.

   Cititi va rog si:

Cercetatorul evreu RAY KURZWEIL: Bazandu-ne pe stiinta, in 20 de ani vom putea fi NEMURITORI …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button