X

Cotidianul, vaccinul si blogurile

   Citez din articolul Vaccinul antigripă porcină, spaima bloggerilor. Aşteptându-l pe H1N1:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Un subiect atât de fierbinte precum gripa porcină nu avea cum să fie ratat de bloguri. Paradoxal, epidemia a stârnit mai puţină panică pe net decât vaccinul împotriva ei.

Slogan gripa

    Gripa porcină nu a produs isterii online. Singurul blogger care a afirmat că ar fi luat-o a fost Mircea Badea, deşi alţi bloggeri susţin că de fapt s-a îmbolnăvit în scopuri publicitare, pentru o campanie ce urmează să fie lansată de trustul media din care face parte. Adevărata isterie a stârnit-o însă vaccinul împotriva gripei porcine, care a intrat rapid în galeria duşmanilor poporului român.

   Teoria conspiraţionistă despre vaccin nu a fost inventată de români, ci de ziarista austriacă Jane Burgermeister, care şi-a făcut şi un blog (www.theflucase.com) dedicat combaterii vaccinului (plus nenumărate plângeri la forurile internaţionale împotriva firmelor care îl produc).

   Trebuie să recunoaştem că românii au fost inventivi şi au adaptat imediat isteria antivaccin. A apărut astfel o teorie a yoghinilor MISA (misa-yoga.blogspot.com): “Manipularea creata la nivel global de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, concerne farmaceutice, guverne si mass media, sub coordonare masonica, iese la iveala prin calcule foarte simple”. Principalul mason, dacă n-aţi ghicit, e ex-secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, care, zic yoghinii, “a primit comisioane de la giganticele concerne farmaceutice care veneau cu recomandari pe filiera masonica internationala” (teoria MISA e perfect coerentă cu cea a lui Burgermeister, ceea ce spune multe despre seriozitatea ziaristei austriece). Liviu Nistoran, fostul şef al Autorităţii Naţionale pentru Telecomunicaţii, are şi el o teorie pe blog (www.nistoran.ro): “Sunt convins ca cele 2 isterii, cea a gripei porcine si cea a gripei aviare sunt in fapt diabolice actiuni de P.R. ale unor companii farmaceutice, inspirate din tehnicile de razboi imagologic” (da, omul ăsta a fost plătit de la buget).

   Cei mai mari duşmani ai vaccinului sunt însă bloggerii ortodocşi. O explicaţie o dă un conspiraţionist autodeclarat (saccsiv.wordpress.com): “Cand guvernantii vor suspenda orele de curs si vor interzice mitingurile, oare vor lasa sa se adune la un loc sute de persoane la slujbele religioase? Desigur ca nu. In afara de acest pericol, ne mai paste unul: interzicerea Sfintei Impartasanii”. Pe boddyca.wordpress.com, un preot ortodox îi sfătuieşte pe credincioşi: “Nu primiţi acest vaccin şi nimic ce aduc nou puterile politice de azi. Evreii conduc lumea şi americanii lucrează prin ei şi cred că au ajuns să o stăpânească”. www.razbointrucuvant.ro citează un mitropolit grec: “Marea problemă nu este acest virus al gripei porcine, aşa cum susţin unii şi presa, ci este virusul lipsei de respect şi microbul puţinei credinţe. Cea mai bună injecţie este participarea noastră cu conştiinţa curată la Taina Sfintei Împărtăşanii”. Aşa încât măcar bloggerii români aşteaptă epidemia cu braţele deschise.

   Comentariu saccsiv:

   Cateva precizari. Acel „un preot ortodox” este Parintele Iustin Parvu:

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

   Cand a aparut pe net actiunea lui Burgermeister, deja relativ demult site-urile ortodoxe avertizau despre pericolele vaccinarii anti-gripa porcina. Aceleasi site-uri au fost si pe frontul luptei impotriva vaccinarii anti-HPV, care a dus anul trecut la stoparea campaniei de injectare a tinerelor.

   Observati va rog constructia ticaloasa a ziaristului. Aminteste de austriaca, apoi isi minte cititorii ca blogurile romanesti anti-vaccin s-au luat dupa ea, apoi ataca teoria MISA, dupa care trage concluzia ca Burgermeister e neserioasa. Prin urmare, si ortodocsii care au ceva cu vaccinul bat campii …

   Referitor la Mircea Badea, campania careia era acuzat ca-i face reclama era cea a … vaccinarii:

MIRCEA BADEA este suspect de GRIPA PORCINA si a semnat un ANGAJAMENT ca va sta izolat

   Evident ca ziarul, trustul din care face parte si in general mass-media romaneasca nu spun nimic de specialistii (inclusiv din vest) care obiecteaza impotriva isteriei vaccinarii:

Legat de GRIPA PORCINA, vor face cu majoritatea romanilor CE VOR, CAND VOR si CUM VOR, datorita manipularii totale din mass-media

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button