X

SONDAJE: Majoritatea canadienilor sunt de acord cu suspendarea libertatilor in timpul pandemiei iar majoritatea germanilor nu doresc vaccinarea

   Conform articolului Canadians willing to suspend liberties in a pandemic: poll:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Canadienii doresc suspendarea libertatilor individuale intr-o pandemie de gripa

   Canadienii sunt tentati sa acorde  oficialilor guvernamentali permisiunea de  a restrange libertatile  personale  intr-o pandemie  de gripa,iar jumatate  din cei intervievati  au spus ca  nerespectarea  carantinei ar echivala cu omuciderea. 

   Intr-un studiu referitor la etica unei pandemii,90% dintre cei  intervievati  considera ca medicii si surorile medicale au obligatia de  a se prezenta la munca  in timpul unei pandemii.

   Aproape 48% spun ca angajatii din domeniul sanitar care nu se vor prezenta la lucru fara  o motivatie clara  vor fi concediati si vor pierde autorizatiile de practica medicala.

   Studiul, realizat de centrul  universitar de  bioetica  din Toronto, s-a efectuat  pe un esantion de 500 canadieni chestionati la telefon, si inca 100 intervievati in cadrul unor intalniri orasenesti.

   Studiul s-a efectuat in perioada august 2008-februarie 2009,inainte de izbucnirea epidemiei H1N1,in aprilie.

   Ambele metode au avut ca scop “introducerea  ” opiniei  publice  in dezbaterile care  erau de obicei destinate expertilor,iar rezultatele  au devenit oficiale la al doilea val de gripa H1N1.

   Cercetatorii avertizeaza   ca exista provocari etice serioase care apar intr-o pandemie si ca este inca timp pentru a reactiona adecvat.

   “Exista o multime de decizii neclare ,chiar si intr-o pandemie blanda”, spune Dr. RossUpshur,director al centrului UofT de bioetica,care a prezentat miercuri o serie de studii referitoare la etica pandemiei.

   Raportul a tras concluzii in legatura cu epidemia SARS si formuleaza  solutii in legatura cu obligatiile salariatilor din domeniul sanatatii,in legatura cu tratamentul pacientilor, in legatura cu intrebarile etice,cum ar fi:cine ar trebui sa primeasca ultimul pat  si masca de oxigen intr-o sala de reanimare: un ciclist care a suferit un traumatism craniocerebral sever, dar reversibil, sau o sora medicala infectata cu H1N1,sau pacientii ce au nevoie urgenta de ventilatie asistata?

   “Chiar si daca  a existat scepticism  in legatura  cu exagerarea in legatura cu H1N1,hai sa ne amintim de trecut:nu prea am fost pregatiti pentru SARS”,-a spus Uupshur.”Exista inca o nesiguranta in legatura cu H1 N1.Exista mereu o noua patogenicitata”, spune el.Pare sa fie o viroza blanda. Dar exista inca probleme etice ce necesita  dezbateri”.

   Ultimele studii arata ca,un procent cuprins intre 25% si  85% dintre lucratorii din domeniul sanatatii nu vor sa lucreze intr-o pandemie.

   “Daca te gandesti ,este un numar naucitor”, spune Dr Upshur.El sustine ca normele etice profesionale  nu au stabilit care sunt  responsabilitatile ce le revin salariatilor din sanatate in fata unei epidemii.

   O larga majoritate,de 85% ,care au fost inclusi in studiul UofT ,au fost de acord ca guvernele ar trebui sa aiba puterea de a SUSPENDA UNELE DREPTURI INDIVIDUALE,CUM AR FI CALATORIILE,DREPTUL DE INTALNIRE,de a decide “instrainarea sociala”(cum ar fi inchiderea scolilor)in timpul pandemiilor de gripa.Cei intervievati sustin si faptul ca guvernele  au obligatia de a furniza elementele necesare ale individului privat de adapost, hrana,suport social

   “Canadienii accepta masurile adecvate ala autoritatilor sanitare daca ele sunt clare  si nu sunt lasate pe seama fiecaruia, ca sa se descurce singur, fara nici o sustinere”,afirma dr Upshur.

   “ESTE LEGITIMA SUPENDAREA PE UN TERMEN LIMITAT  a libertatilor oamenilor,daca exista un sprijin.

   Dar,in timp ce studiul a avut o mare sustinere pentru ideea izolarii si carantinei intr-o pandemie,raportul mentioneaza importanta increderii publicului in autoritati, printr-o buna capacitate de comunicare.Slaba comunicare a contribuit la confuzia si imprastierea virusuluiSARS in 2003.Upshur a spus ca oficialii trebuie sa fie deschisi si cinstiti in acest context.

   Upshur a spus ca vor fi necesare decizii “grele” in  legatura cu prioritatea pe care ar trebui sa o aiba bolnavii la actul medical (acces la respiratie asistata , vaccinuri ,alte resurse in cazul izbucnirii gripei).

   Una dintre problemele litigioase este vaccinarea ,spune dr Upshur.Vaccinul impotriva gripei porcine  trebuie fabricat INAINTE  ca studiile umane care testeaza siguranta lui sa fie terminate

   Cercetatorii spun ca “trebuie puse in functiune   sisteme riguroase de monitorizare a sigurantei vaccinurilor si ca ar trebui dezvoltat un program de “compensare a erorilor”.

   Conform articolului Most Germans don’t want swine flu vaccinations:

   Guvernul german a comandat achizitionarea a 18 milioane vaccinuri antigripale. Dar 2/3 dintre germani spun ca nu doresc imunizarea .

   Intr-o ultima etapa,ministerele sanatatii din 16 state federale germane au anuntat ca vor sa mai comande 18 milioane vaccinuri.Se asigura imunizarea a 9 milioane persoane  si eventualele cereri suplimentatre din timpul anului.Au fost procurate deja si 50 milioane doze vaccinale pentru gripa porcina,ele ajungand pentru 25 mil oameni (fiecare persoana necesita  2 doze).Aceasta acopera 40 % din populatia germana .

   Intrebarea spinoasa  este cine suporta aceste costuri:guvernul federal,asigurarile de sanatate,departamentele de stat,sau autoritatile locale…

Cei ce lucreaza in domeniul asigurarilor de sanatate scot in evidenta faptul ca  un numar surprinzator de germani NU doresc imunizarea .

   In studiu, dintre 1001 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 ani, 62% spun “categoric nu” vaccinarii din aceasta toamna ….

   Bavarezii ,in sudul Germaniei, au respins in mod particular vaccinarea.Numai 9% au spus  ca vor merge “negresit ” la doctor pentru vaccinare.

   O situatie diferita este in estul Germaniei,unde, aproape un sfert din cei care au participat la studiu au spus ca vor accepta vaccinarea….

   Asociatia  medicala germana   urgenteaza reevaluarea planului de vaccinare in masa,cea mai mare schema de acest tip dupa razboi.

   “Multi oameni au avut deja gripa porcina si nu au sesizat acest lucru“,spune Frank Ulrich Montgomery,vicepresedintele asociatiei.

   Montgomery s-a intrebat daca riscurile vaccinarii nu le depasesc pe cele de a face boala….

   Vaccinarea in masa ar trebui terminata la sfarsitul  lui ianuarie, inceputul lui februarie”

   Cititi va rog si:

ZECE MINCIUNI referitoare la GRIPA PORCINA promovate in MASS-MEDIA

VIDEO (si transcriptul): Vom avea bratari RFID obligatorii, pentru a dovedi ca ne-am vaccinat?

Va mai amintiti de „prietenii” de la VeriChip? Au castigat licenta exclusiva pentru SISTEME IMPLANTABILE LA OM care sa detecteze … GRIPA PORCINA (H1N1)

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button